Bir yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan ve bu güne kadar tüm duruşmalarına sadece SEGBİS ile katılabilen Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

 Duruşma öncesi sosyal medyada '#BERKAYAÖZGÜRLÜK' etiketiyle kampanya başlatıldı. 

 Duruşma öncesi sosyal medyada başlatılan '#BERKAYAÖZGÜRLÜK' eylemine katılan manken Didem SoydanBerkin Elvan’ın 11 Mart 2014’teki cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Gazeteci Erk Acerer’in Berkay Ustabaş için attığı 'Cenazeye katılmak suç değildir...' tweetini retweetleyen Soydan, “Hayır öyle ise cenazeye hepimiz katıldık. Boş verelim hepimizi. Ben Berkin Elvan cenazesine katıldım. Tüm gün oradaydım. Ardından protesto yürüyüşünde bulundum" mesajını paylaştı.

BERKAY USTABAŞ BU GÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Gezi eylemleri sırasında kafasına atılan gaz fişeği ile evinin önünde öldürülen Berkin Elvan’ın gerçekleşen cenazesine katıldığı için 2017 yılında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş hakimin 'Ahdimiz var, tutuklayacağız' sözlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklamanın ardından hazırlanan iddianamesinde, Ustabaş’ın Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı, öncesinde ve sonrasında eylem yapan grubun içerisinde olduğu ve evinde yasak kitap bulundurduğu suç olarak yeraldı.

Biryılı aşkın süredir cezaevinde tutulan ve bu güne kadar ki tüm duruşmalarına sadece SEGBİS ile katılabilen Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaşm, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor