Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri’ne serinlemek için giren 2 işçi kayboldu. Yapılan arama çalışmalarında işçilere ulaşılamazken, gönüllü arama ekibinin botunun olmamasından kaynaklı, yurttaşlar yetersiz donanıma sahip yetkililere tepki gösterdi.

Olay, ilçeye bağlı Dirsekli köyü civarında meydana geldi. Karayolları Müdürlüğü'ne bağlı Cizre - Şırnak karayolunu yapan Nurşahin Saat Yol Yapım (Nurşah) şirketinde çalışan şantiye işçileri Hasan Çağlıyan ve Yasin Zengin, akşam saatlerinde işten çıktıktan sonra serinlemek için nehre girmek istedi.

İlk olarak Hasan Çağlıyan'ın suya girdiği ve bir süre sonra suda çırpındığı öğrenildi. Bunun üzerine Yasin Zengin arkadaşını kurtarmak için suya atladı. İki işçi bir süreden sonra suda kayboldu. Yaşanan olayı gören yurttaşların haber vermesi üzerine, ambulanslar ve Cizre Belediyesi'ne bağlı itfaiye ile ilçede bulunan gönüllü su altı arama kurtarma ekipleri olay yerine geldi. 
 
Arama çalışmaları sırasında olay yerine gelen işçilerin aileleri sinir krizi geçirdi.

ARAMA EKİBİNİN BOTUNUN OLMAMASI ÇALIŞMALARI AKSATIYOR

Arama çalışmalarını yürüten gönüllü ekibin arama botu olmaması nedeniyle çalışmalarda aksaklıklar yaşandı. Botun olmamasından kaynaklı yurttaşlar yetkililere tepki gösterdi. Bu sırada işçilerin Midyat'tan gelen yakınları yanlarında getirdikleri şişme lastik ile arama çalışmalarına katılmak istedi.

Şişme lastik ile arama yapılamayacağını belirten kolluk kuvvetleri ile arama yapmak isteyen kişiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 

Geç saatlere kadar süren arama çalışmalarında 2 işçiye ulaşamazken, havanın kararmasından kaynaklı çalışmalara ara verildi.

İşçileri arama çalışmalarına yarın devam edileceği aktarıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı