100’ü aşkın örgüt, platform, inisiyatif, kurum ve demokrasiden yana bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Platformu, adil yargılama talebiyle başladığı ölüm orucu eyleminde vefat eden Ebru Timtik’in ardından açıklama yaptı. ‘Bir Daha Adalet İçin Kimse Ölmesin’ başlıklı açıklamada ölüm orucundaki Aytaç Ünsal için harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu:

“Günler ağır. Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik’i kaybettik. Şimdi “bir avukat, adil yargılanmak için canını verdi” cümlesinin sade ve dehşetli anlamıyla yüz yüzeyiz. Bunun hayatımızda neleri değiştirdiğini anlamak kolay değil. Ebru’yla birlikte bu dünyadan değer verdiğimiz bir şeyler kayboldu. Kaybettiklerimizin yasını tutuyoruz.

Adaletten, demokrasiden, özgürlükten yana herkesi adalet uğruna yitirdiğimiz bir canın, Ebru’nun yasını tutmaya ve kimsenin adil yargılanmak için ölmeyeceği bir ülke için mücadeleye çağırıyoruz.

Ebru Timtik’in ölümünün sorumluğunu taşıyan Adalet Bakanı’na sesleniyoruz:

Bu gaddarlık, bu hukuksuzluk son bulmalı, ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilmelidir.”