Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 7 kentte DHKP- C'ye yönelik olduğu iddiasıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sadece İstanbul'da 15'i avukat 55 gözaltı var.

İstanbul güne DHKP-C operasyonuyla uyandı. Birçok yerde arama yapıldı. 10’dan fazla avukat hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye basıldı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Günay Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı. Polis ayrıca Okmeydanı’nda da pek çok adrese operasyon düzenledi. Okmeydanı’nda İdil Kültür Merkezi ile Mecidiyeköy’de Yürüyüş Dergisi binası polisin baskın yaptığı yerler arasında.

POLİS KAPIYI KIRARAK GİRMİŞ

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da hakkında gözaltı kararı alınana avukatlardan. Evinde gözaltı işlemi yapıldığı sırada Radikal'in telefonla ulaştığım Tanay, polisin 04.00’da kapıyı kırarak eve girdiğini belirtti. Tanay’ın bulunduğu ortamda tartışma sesleri yükseliyordu.

Tanay, Radikal’e şu açıklamalarda bulundu: “Sabah 4’te kapıları kırarak eve girdiler. Yasaya göre savcı eşliğinde gelinmesi gerekiyor. Ancak savcı bir saat sonra geldi. Savcıya sordum. “Yolu karıştırdım” cevabını verdi. Şu anda baro temsilcisi geldi. Arama başladı. Polis savcıların yanında bize saldırdı. Tartışmalar halen devam ediyor. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı var.”

ÇHD Şube yöneticisi Güçlü Sevimli de saat 08.30 sıralarında şu açıklamayı yaptı: "Polisler kapımda bekliyor. Eve gelmelerini bekliyorum. Ben de ne olduğunu ve soruşturmanın içeriğini bilmiyorum."

TWITTER'DAN DUYURDULAR

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Twitter adresinden operasyon şöyle duyuruldu:  “Halkın Hukuk Bürosuna polis baskını. Gece saat 4’de kapılar kırılarak arama yapılmak istendi. Yasa Cumhuriyet Savcısı olmadan arama yapılamaz demesine rağmen savcı tam 1 saat sonra geldi. Yolu karıştırdığını söyledi. Avukatlık kanunu savcının yol bilgisine kurban. Adaletleri batsın. Şu an C. savcıları HHB’nda Baro temsilcilerini bekliyorlar arama için.”

İZMİR'DE DE OPERASYON

Operasyonun İzmir ayağında, çeşitli evlere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı. (Radikal/Serkan Ocak)