Mersin ve Adana’da HDP’ye yönelik bombasaldırılarla ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Dün tespit edildi. Bugün açıklması yapıldı. DHK-C’den tutuklanan bir terörist çıktı” demişti. Davutoğlu’nun yaptığı bu açıklamanın ardından DHKP-C’den akşam saatlerinde yanıt geldi. DHKP-C, “Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla HİÇBİR ilgisi yoktur” dedi.

DHKP-C'nin Halkınsesitv'de yaptığı açıklama şöyle:

18 Mayıs 2015 tarihinde HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan bombalı saldırılarla ilgili olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu 21 Mayıs tarihinde yaptığı konuşmada saldırıları geçmişte DHKP-C davasından tutuklanan birisinin yaptığını söylemiştir. Kontra saldırılar bilinçli olarak örgütümüzle ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. 

Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla HİÇBİR ilgisi yoktur!

Bu, siyasal ömrünü tüketen, yönetememe krizi hat safhaya çıkan AKP'nin, iktidarını ayakta tutabilmek için başvurduğu alçakça bir iftiradır.

Adana ve Mersin HDP il binalarına yapılan bombalı saldırılar, AKP tarafından örgütlenmiş kontra saldırılardır. AKP, Reyhanlı'da IŞİD'in 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısını iftirayla devrimcilerin üzerine yıkmaya çalıştığı gibi bu alçakça saldırıyı da devrimcilerin üzerine yıkmaya çalışmaktadır.

Bu iftiradan Türk, Kürt tüm halklarımız gerekli dersi çıkartmalıdır. AKP faşizminin, iktidarını ayakta tutabilmek için yapamayacağı katliamlar, saldırılar, iftiralar, komplolar yoktur...

Türkiye devrimci hareketi faşizmin kontra faaliyetlerini 65 yıldır çok iyi biliyor. AKP bu iftira ile kendi tabanını dahi kandıramaz... Çamur atıp üzerimizde iz bırakamayacaksınız. Yalancısınız, iftiracısınız.

Örgütümüz bugüne kadar ne söylemişse yapmıştır, ne yapmışsa savunmuştur. Savunamayacağı hiçbir eylemi yapmaz. DHKP-C'yi bu yanıyla sadece ülkemiz değil, tüm dünya halkları tanır...

HDP'ye yapılan saldırıları kınıyoruz. AKP'den örgütümüze attığı bu alçakça iftiranın hesabını soracağız! Örgütümüzü bu saldırılara bulaştırmaya çalışıyorlar ama başaramazlar. Hırsız, katil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çömezi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na o iftiralarını geri almasını tavsiye ediyoruz. Davutoğlu, bizi başka örgütlerle karıştırma, bildiğiniz örgütlere benzemeyiz biz. Derhal yalanını düzelt. Örgütümüzü yalanlarınızla, iftiralarınızla kirletemeyeceksiniz, izin vermeyeceğiz. İlkokul müsameresinde değilsin; ağzından çıkan her yalanın hesabını vereceksin.

İLGİLİ HABER

DHKP-C'den Mersin ve Adana saldırılarına dair açıklama

(DemekratHaber)