Devrimci Parti İzmir ve Muğla İl binalarına polis tarafından baskın yapıldı. Baskında parti binaları aranırken İzmir ve Muğla il yöneticileri gözaltına alındı.

Birleşik Devrimci Parti İzmir il binasına "Arama kararı var" denilerek polis tarafından baskın yapıldı. Baskında parti binası aranırken içerde bulunan bilgisayarlara, afiş ve pankartlara el konuldu. Parti binasına çıkan tüm yollar polis tarafından kapatılırken çevrede bulunan yurttaşlara Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü yapıldığı belirtildi.

Partinin il yönetici Hazal Yanar "Araması var" denilerek gözaltına alındı.

Muğla'da da parti binasında arama yapıldı. Yapılan baskınlara gerekçe olarak dün yapılan Muzeffer Kandemir'in anma etkinlikleri gösterilirken, Muğla il yöneticileri, Caner Kayhan ve Rıdvan Yavuz gözaltına alındı. Parti binalarında aramlar devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Aktaş, partilerine dönük baskınların kabul edilemez olduğunu söyledi. Şu anda il yöneticilerinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Aktaş, herkesi Devrimci Parti ile dayanışmaya çağırdı. (Kaynak: Dihaber)