"Devrimci Müslümanlar", Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hutbelerini ve lüks iftarları protesto amacıyla Şişli Camisi'nde "alternatif cuma namazı" kılarak açıklama yaptı.

Kendilerine "Devrimci Müslümanlar" diyen bir grup, cuma namazı öncesinde Şişli Camisi'nde toplandı. Cami avlusunda öğle ezanı okunmadan 2 rekat cuma namazı kılan gruptan bir kişi, daha sonra hutbe adı altında hazırladıkları basın açıklamasını okumak istedi. Ancak cami avlusunda basın açıklamasını okumak isteyen Eren Erdem isimli genç, "vaaz başladı" uyarısı üzerine, açıklamayı cami dışında yapmak zorunda kaldı.
Erdem, üzerinde 'Biz ezilenleri yeryüzüne önder kılacağız. Kasas Suresi 5. ayet" yazan afiş önünde okuduğu açıklamada, "Ey Allah'ım bugün senin yarattıkların kendi elleri ile yontuklarına tapmaktalar. Ya Rabbi! Bozguncular müşerref, zalimler mümin, mescitler Dırar, kubbeler altın, mihraplar gümüş olmuştur. Yalan ibadet, talan meslek olmuştur. Ve bunlar kemale erdirdiğin İslam maskesi ile gizlenir olmuştur"' ifadelerini kullandı.
Eylemciler arasında bulunan yazar Aydın Altay da, Türkiye'nin iç ve dış politikalarını eleştirerek, hükümetin Türk kamuoyunun değil, NATO'nun sesi olmaya çalıştığını iddia etti. Hakikatin Kur'an'la gizlendiğini savunan Altay, "Devrimci Müslümanlar'ın buradaki tutumu çok yerindedir. Kimse bizim adımıza zulüm etmesin. Ülkenin ve bölgenin bu kadar sorunu varken, Diyanet değişik konularla, hutbelerle insanları uyutuyor" dedi.
"Alternatif cuma namazı ve hutbe"nin ardından 20 kadar protestocu üzerlerinde "İstanbul için isyan vakti", "Zulme karşı isyan farzdır", "Asgari ücret 700 TL, lüks iftar menüsü 350 TL" ve "Oruç tut isyan et" yazan pankart ve dövizlerle sessiz bir şekilde Taksim Gezi Parkı'na kadar yürüdü. Grup, Ceylan Intercontinental Oteli'nin personel giriş kapısına yakın bir yerde beklemeye başladı.
Lüks otel iftarlarını protesto amacıyla sadece su ve hurma ile oruçlarını açacak olan grup, eylemlerini 3 ve 10 Ağustos Cuma günleri tekrarlayacak. (CNN Türk)