Devrimci Karargah davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararı ile 24 kişi beraat ederken 15 kişi ise örgüt üyeliği ile suçlanarak cezaları onandı. Cezası kesinleşenlerden biri de sosyoloji öğrencisi 27 yaşındaki Zafer Kaygın oldu. Üyesi olmakla suçlandığı Devrimci Karargah ile hiçbir bağlantısının olmadığını anlattığı mektubunda bir süre maddi imkansızlıklar nedeni ile aynı evi paylaşmak zorunda kaldığı Ulaş Erdoğan'a atılı suçlar nedeni ile kendisinin de suçlandığını belirtti.

'HİÇBİR DELİL YOK'

BirGün'den Gülsen Candemir'in haberine göre, ‘Hangi alçaklığa katlanmamalısın, alçaklığı yok etmek için’ başlıklı yazı kaleme alan Kaygın, 2009 yılında ilk gözaltına alınışını detaylı anlattıktan sonra, kesinlikle hiçbir bağının olmadığı bir örgüt ile bağlantısı kurularak verilen cezayı asla kabul etmeyeceğini dile getirdi.

18.5 ay cezaevinde kalan ve çıktıktan sonra eğitimine devam etmeye çalışan Kaygın’ın yeniden cezaevine girmesi ile eğitim hayatının engelleneceğini yazdığı mektupta, dosyasında kendisine ait suçlayıcı hiçbir delil bulunmadığının altı çiziliyor.

'GAZETEDEN ÖĞRENDİM'

Mektubunda, İlerici Gençler Derneği üyesi olduğunu, Devrimci Karargah örgütünden ceza almasının siyasi görüşlerine de ters olduğunu aktaran Zafer Kaygın, mahkeme sürecinin de çok garip yürüdüğünü, neyle suçlandıklarını da Sabah gazetesinde çıkan yazı dizisinden öğrendiğini paylaştı.

Kaygın, mektubunda, “Benim Devrimci Karargâh örgütüne üye olmam, bugüne kadar savunduğum görüşleri inkâr etmem anlamına gelir ki, ben, düşüncelerimden hoşnutsuzluk değil, bilakis övünç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Zafer Kaygın, ayrı ayrı örgüt üyeliğinden 6 sene 3 ay ve havalimanında çalışan kişilerin verilerini ele geçirmekten ayrı olarak 2 yıl 1 ay, toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.