İki gündür devam eden “Devrimci Karargah Örgütü” davasında 8 kişi tahliye edildi.

Rıdvan Turan, Oğuzhan Kayserilioğlu ve Günay Kubilay'ın da içinde bulunduğu 8 kişi serbest.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, verilen aranın ardından alınan ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ergin Öncü, Kemal Hamzaoğlu, Günay Kubilay, Oğuzhan Kayserilioğlu, Rıdvan Turan, Ulaş Bayraktaroğlu, Ecevit Piroğlu ve Özgür Cafer Kalafat'ın, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimalini ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Aralarında Hanefi Avcı'nın da bulunduğu 12 sanığın ise tutukluluklarının devamına karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren 57 sanıklı davanın dünkü oturumunda tutuklu sanıklar SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, başkan yardımcıları Günay Kubilay, Ecevit Piroğlu, üyeleri Ulaş Bayraktaroğlu, İbrahim Turgut, Özgür Cafer Kalafat, sendikacı Kemal Hamzaoğlu, Toplumsal Özgürlük Platformu Sözcüsü Tuncay Yılmaz, 78’li, Kurtuluş davası sanığı Necdet Kılıç ve Hanefi Avcı savunma yaptı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan savunmasında “Türkiye’de, suçsuzluğu ispatlanana kadar herkes suçludur. Partimiz, Kürt sorununun barışçıl yollardan çözümü ve sosyalistlerin birliği konularında verdiği mücadeleler nedeniyle cezalandırılıyor” dedi.

SDP’nin Devrimci Karargâh’la bütünleştiği yönündeki iddianın, zihin hafiyeliği olduğunu söyleyen Turan, “Bostancı’da öldürülen Orhan Yılmazkaya için yapılan basın açıklaması ‘polisin yargısız infazını’ protesto amaçlıydı. Bu açıklamaya 19 parti ve siyasi dergi çevresi katıldı” dedi.

Turan, şöyle konuştu: “Partimizin stratejisi, örgütlenme, politika yapma biçimi ve siyasette var olduğu nokta, herhangi bir illegal örgütle ortaklığının olmadığını kanıtlıyor. IMF protestosu, Newroz’a katılmak, Ahmet Türk’e saldırıyı protesto etmekle suçlanıyoruz. Parti arkadaşlarımla ilişkim, örgüt ilişkisi diye gösteriliyor. 25 senedir mücadeledeyim, 17 yıllık hekimim. Bu suçlamalara yanıt vermekten demokrasi adına utanç duyuyorum. Toplumsal muhalefeti terbiye etmek amacıyla açılan bu torbanın içine biz de konulmuş bulunuyoruz.”

Devrimci Karargah ana davası 17 Kasım'a erteledi.

Davanın geniş haberi burada >>>