İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bulunduğu dava dosyasını 'Devrimci Karargah ana davası' dosyasıyla birleştirdi.

İSTANBUL- Aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ile SDP ve TÖP üyelerinin bulunduğu ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da olduğu 14'ü tutuklu 22 kişi hakkında "Devrimci Karargah örgütüne üye olmak" iddiasıyla açılan dava dosyasının "Devrimci Karargah ana davası" ile birleştirilmesine karar verildi.

13 Nisan 2011 tarihinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada heyet, kendi dosyaları ile İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın içerik, kapsam ve deliller yönünden usul ve yargılama ekonomisi açısından birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, iki davanın birleştirilmesine karar vermişti.

Kendisine gönderilen dosyayı inceleyen İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme kararını yerinde bularak, iki davanın birlikte görülmesine karar verdi. 9. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme kararında 'iki dosya arasında içerik, kapsam ve deliller yönünden benzerlik göstermesini' gerekçe gösterdi.

13 Nisan'da görülen duruşmada sosyalist tutuklular eski Emniyet Müdür Hanefi Avcı'yla 'işkenceci' olduğunu belirtilerek birlikte yargılanmak istemediklerini ifade etmişlerdi.

Hanefi Avcı'da dosyaların birleştirilmesi kararına tepki göstererek, "Biz bir meçhule karşı kendimizi savunmaya çalıştık. Evraklar içinde maddi hatalar olan evraklar vardı. Biz bunları ortaya koyalım ki, siz ona göre birleştirme talebini değerlendirin. Ben 35 yıllık emniyetçiyim. Hayatım terör örgütleri ile mücadelede geçti. Kimin ne olduğunu bilirim. Diğer dava ile bu arkadaşların bir bağı yok. Hiçbir irtibat yok. O bakımdan bizi dinlemenizi rica ediyorum" demişti.

Devrimci Karargah ana davasında sanıklara atılı suçlar arasında ise, Bostancı'daki biri emniyet amiri, biri vatandaş ve Orhan Yılmazkaya'nın yaşamını yitirdiği çatışma, bir polisin yaşamını yitirdiği AKP İstanbul İl Başkanlığı'na bombalı paket gönderilmesi ve Selimiye Kışlası'na havanlı saldırı bulunuyor. İki dosyasını birleştirilmesiyle birlikte davada sanık sayısı 35'e çıktı.

ETHA