Güneydoğu illerindeki ablukanın bir an önce son bulmasını talep eden 1128 akademisyenin çağrı metnine karşılık, ‘devletin ve milletin yanında’ olduklarını duyuran akademisyenlerin sitesi 'sıfırlandı'.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘aydın müsveddeleri’ diye tepki gösterdiği, 1128 kişilik ‘Barış için akademisyenler’ adlı oluşuma karşılık ‘Türkiye için akademisyenler‘ grubu ortaya çıkmıştı.

Bildirisinde ‘Barış için akademisyenler‘ grubu için ‘sözde akademisyenler’ ve ‘iftiralar atan ve kendini akademisyen olarak niteleyen bir güruh’, ‘alçak’ ifadelerini kullanan akademisyenlerin sayısı 150’yi bulmuştu.

Ancak daha sonra listede yer alan bazı isimlerin imzalarının ‘sahte‘ olduğu ortaya çıktı. Fatih Yaşlı ve Can Irmak Özinanır, isimlerinin listeye izinsiz olarak eklendiğini açıkladı.

‘Sahte imzaların‘ ortaya çıkmasının ardından sitedeki listede ‘trolleme girişimiyle‘ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının da  ‘profesör‘ olarak yer aldığı görüldü.

İmza sayısının sıfıra indiği ve daha sonra tamamen kapatılan sitede son olarak “Sitemiz yapılan yoğun saldırı nedeniyle bakıma alınmıştır” mesajı yazıldı.

Devletin güneydoğudaki ilçelerde devam eden operasyonlara destek verilen imza metninde, “Bu kasıtlı ve akademik çehreli cahilane bildiriye reddiye olmak üzere ve Türk Milleti’nin gerçek duygu ve düşüncelerini temsil ve ifade arzusuyla hazırladığımız bu bildiriye imza atan bizler, bilinsin istiyoruz ki şu anda Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek veriyoruz” deniliyordu. (Diken)