Urfa'da yaşayan Mahmut Polat (59), yaptığı sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle evini basan polislerin iki çocuğuna işkence uyguladığını ve muayene edilmeden onlar adına sağlık raporu aldıklarını ifade etti. Polat, baskın sırasında polislerin ‘Devlet bize vur emri vermiş. Sizi öldürebiliriz’ diyerek tehdit ettiğini de anlattı.

Türkiye’nin Suriye’ye dönük başlattığı operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından tepki gösteren paylaşımlarda bulunan 59 yaşındaki Mahmut Polat’ın Urfa’daki evi 18 Ekim Cuma günü polislerce basıldı. Yapılan baskında Polat ile birlikte polislerin işkence uyguladığını söylediği çocukları M.A.P (17) ve S.P (20) de gözaltına alındı.

‘DEVLET BİZE VUR EMRİ VERDİ’

Yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlatan baba Mahmut Polat, sabah saatlerinde Kur’an-ı Kerim okuduğu sırada evine gelen Terörle Mücadele ekiplerinin arama yapacaklarını söylemeleri üzerine ‘Buyurun arayın’ dediğini söyledi. Arama yapıldığı esnada polislerden birinin kendisine ‘Hem Kuran okuyorsun hem de teröristlik yapıyorsun. Git dağda teröristlik yap’ dediğini dile getiren Polat, “Ben de neyin ne olduğunu çok iyi bildiğimi ve görevlerini yapıp çıkmalarını söyledim. Bana ‘Biz size iyilik yaptık. Kapıyı kırıp girmemiz gerekirdi. Devlet bize vur emri vermiş. Sizi öldürebiliriz’ diyerek tehditler savurdu. Yaptığınız suçtur, suç işliyorsunuz dedim" diye belirtti.

BİR SAAT BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜLER

Evine gelen polislerin söylem ve hareketleriyle provokasyon yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Polat, çıkardıkları gürültüye uyanan çocuklarının polise tepki gösterdiğini kaydetti.  Bunun üzerine polislerin çocuklarına saldırıp, ters kelepçeleyerek yere yatırdıklarını anlatan baba, üç polis ekinin daha evine çağrıldığını söyledi. Gelen polislerin kendisini başka, her iki çocuğunu başka bir odaya aldıklarını söyleyen baba Polat, çocuklarına yaklaşık bir saat boyunca işkence yapıldığını aktardı. 

MUAYANE EDİLMEDEN SAĞLIK RAPORU DÜZENLENDİ

Polat, sonrasında her iki çocuğuyla birlikte gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldüklerini, ancak çocuklarını arabadan çıkarmayan polislerin onlar adına hastaneden sağlık raporu aldıklarını iddia etti.

Polat, “Kendileri için de sağlık raporu  çıkaran polisler iki çocuğumdan şikayetçi olduklarını söylediler. Çocuklarımdan biri 17 yaşında olduğu için onu Çocuk Şube’ye götürdüler, daha sonra da serbest bıraktılar. TEM’e getirilen diğer çocuğu mu ise ters kelepçeli halde dövdüler.”

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Serbest kalmaları sonrası Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) çocuklarını muayene etmeden sağlık raporu düzenleyen doktor hakkında şikayetçi olduklarını belirten baba Polat, evraklarının tamamlanması ile birlikte saldırgan polisler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.