HAKKARİ’de belediye başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine 300 kişi katıldı. Yemekte konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, akan kanın bir an önce durması için devletin Abdullah Öcalan ile müzakere yapması gerektiğini söyledi. Geylani, "Artık hiçbir şehit ailesinin sofrasında oturmak istemiyoruz. Bütün şehitlerin anne ve babalarının ellerinden öperim" dedi.

 

Belediye binası yanındaki açık alanda verilen iftar yemeğine, BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. İftar öncesi Kürtçe konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, bölgede 30 yıldır süren kanın bir an önce durması gerektiğini söyledi.

 

"DEVLET ÖCALAN İLE BARIŞ İÇİN MÜZAKERE YAPMALI"

İki günden beri Hakkari ve köylerini dolaştıklarını belirten Geylani, sürekli askerler tarafından atılan topların seslerini duyduklarını ifade etti. Birçok köylünün bu toplardan etkilendiğini anlatan Geylani, "Aileler bu bomba sesleri altında yaşıyor. Çocuklar geceleri korkudan uyuyamıyor. Biz diyoruz ki, Kürdistan topraklarında bu savaş bitsin artık. Kürdistan bölgesi bir kazan gibi kaynıyor. Şimdiye kadar Arap baharı deniliyordu. Ancak biz Kürtler yaz, sonbahar ve kış aylarında bu savaşı yaklaşık 100 yıldır yaşıyoruz. Sistem Öcalan ile görüşmeleri engelliyor. Gemi bozuldu, hava muhalefeti var gibi bahaneler uyduruluyor. Geminin tamiri 5-10 gün sürer. Barış ancak diyalog ve görüşmelerle sağlanır. Bu barışta kimler arasında savaş yapılıyorsa onlar arasında sağlanır. Yani bu barış devlet ile PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan arasında olmalıdır. Bu mübarek Ramazan’da devlet ve başbakan şapkasını önüne koyup, akıllarını başlarına toplayarak barışı bir an önce sağlamalıdır. Bu güne kadar bütün savaş yolları denendi. Bundan sonra hiçbir şehit ailesinin sofrasında oturmak istemiyoruz. Bütün şehit annelerinin ve babalarının ellerinde öperim" diye konuştu.

 

"ŞEHADETE ÖNEM VERİYORUZ"

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise Kürtlerin önemsediği en önemli değerlerinden bir tanesi de şehitler olduğunu belirtti. Bedirhanoğlu, "Kürtlerin şehadete verdiği önem hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Bu mücadelede emek harcayan bedel ödeyen herkes bizim için çok önemlidir. Hele hele bu uğurda canını verenler bütün bu değerlerin üzerindedirler. Umarım artık bu vahşet ve gözyaşı ortadan kalkar. İnsanlık artık barış istiyor. Dinimiz de bunu emreder. İslam kelimesinin anlamı da barıştır. Maalesef Müslümanım diyenler bu kelime üzerine vahşet uygulayıp katliamlar yapıyorlar. Allah kulları öldürülmek için dünyaya vermedi. Onurlu bir yaşam için dünyaya gönderildi. Özgür olamayan yaşam onursuzdur ve hiçbir insana yakışmaz" dedi.