Dersimli sanatçı ve aydınlar, Devlet Bahçeli'nin Dersim ziyaretine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan grup, Devlet Bahçeli'nin mecliste Dersim KAtliamı ve Seyit Rıza ile ilgili söylemlerine değindi.

ANF'de yer alan açıklamada, "Bundan tam 77 yıl önce yaşanmış Dersim Soykırımı gerçeğiyle yüzleşmeyen Bahçeli, ‘Dersimlilerin bunu fazlasıyla hak ettiğini’ söyleyecek kadar, vicdan ve akıldan uzak bir tavır sergilemiştir. MHP ve ülkücü geleneği Maraş, Malatya ve Çorum Alevi katliamlarıyla yüzleşmediği halde, bugün sahte Alevi açılımından siyasi rant elde etmeye de çalışmaktadır. Bu bağlamda MHP’yi zulüm yapan zalim tavrından vazgeçmeye ve Alevilerden özür dilemeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklama'nın devamında şu ifadelere yer verildi: "Acılarımızı hakaret ve küfrün odağı haline getiren Devlet Bahçeli, 28 Kasım’da Dersim'e gideceğini ve aynı fikirlerini ‘kararlılıkla’ orada ifade edeceğini söyleyerek açık bir provakasyon zemini yaratmaya çalışmaktadır" diyerek, Bahçeli'nin ‘ziyaret’ sebebinin insani değil, provokasyon amaçlı olduğu uyarısında bulundu. Dersim'in acılarının tanığı ve sesi olan bizler, Devlet Bahçeli'nin, Dersim’e gidişinin provokasyona neden olacağından 'gitme, otur, oturduğun yerde' diyoruz"