Eski bakan Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) il ve ilçe teşkilatlanma çalışmaları sürüyor. Parti il ve ilçe teşkilatlarında görev almak isteyenlerle ilgili değerlendirme çalışmalarına devam eden 18 bölge komisyonu son 24 saat içerisinde 12 il başkanını belirledi.

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, partinin ilk duyurduğu il başkanı DEVA Konya İl Başkanlığı görevine atanan Dr. Seyit Karaca olurken, Karaca’nın ardından Karabük, Kastamonu, Kütahya, Zonguldak, Tokat, Manisa, Amasya, Şanlıurfa, Çorum, Sinop ve Bartın’da teşkilatlanma çalışmalarını yürütecek il başkanları da açıklandı.

EYLÜLDE BÜYÜK KONGRENİN YAPILMASI HEDEFLENİYOR

DEVA’nın seçime girme yeterliliğini kazanması için seçim tarihinden 6 ay önce 41 ilde örgütlülüğünü tamamlaması ve büyük kongreyi yapması gerekiyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre il teşkilatlanması için atamalar temmuz açı içinde tamamlanacak. Eylül ayında da büyük kongrenin yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda örgütlenme çalışmalarına hız veren partinin Konya İl Başkanlığı’na atadığı Karaca’nın ardından açıklanan isimler ve görev aldıkları iller şu şekilde:


Karabük İl Başkanı mühendis Yusuf Aydın, Kastamonu İl Başkanı avukat Hüseyin Canal, Kütahya İl Başkanı mühendis Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, Zonguldak İl Başkanı avukat Fatih Keleş, Tokat İl Başkanı a avukat Burak Küçükyazıcı, Manisa İl Başkanı akademisyen Süreyya Sakınç ,Amasya İl Başkanı iş insanı Ahmet Melih Şeker, Şanlıurfa İl Başkanı a avukat Ahmet Tüysüz, Çorum İl Başkanı finans danışmanı Orhan Vergeloğlu, Sinop İl Başkanı müşavir Birhan Yalçın ve Bartın İl Başkanı yönetici Ali Yıldırım”

KADIN İL BAŞKANI SAYISI ARTACAK

DEVA’nın ilk atanan 12 il başkanı arasında sadece 1 kadın yer aldı. Kütahya İl Başkanlığı için Gülçin Hizarcıoğlu Karaman görevlendirildi. DEVA’nın program ve tüzüğüne göre parti organlarının oluşumunda yüzde 35 kadın kotası uygulanacak. Bu kota kurucu üyeler ve parti üst organlarında büyük ölçüde yakalandı ancak il başkanlığı atamasında ne kadar karşılanacağı henüz bilinmiyor. Parti yetkilileri önümüzdeki günlerde daha fazla sayıda kadın il başkanının atacağını ifade ediyor.