Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Hatay Hassa İlçe Teşkilatı’na sokağa çıkma yasağının olduğu 12 Mayıs Çarşamba günü bir saldırı gerçekleşti. Olaya dair aradığımız Deva Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, saldırının göz korkutmak amacıyla yapıldığını, şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

'ALİ BABACAN'IN FOTOĞRAFI YIRTILDI'

Burcu Özkaya Günaydın'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre masa, sandalyeler, camların kırıldığını belirten Coşkun, “12 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gündüz saatlerinde Hassa İlçe Teşkilat binamızda görevli arkadaş yokken kapıyı zorlayarak içeri giren 3 kişi Türk bayrağı, parti flamalarını yerlere atarak, üzerinde sigara söndürdü. Ali Babacan’ın fotoğrafı yırtıldı. Binaya yakın yerde MOBESE kamerası ve Kaymakamlık kamerasından tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı. Hâlâ gözaltındalar mı bırakıldılar mı bilmiyorum” dedi.

'BU SALDIRININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Sabit Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar kameranın olduğu bir yerde yapanların yakalanmaması imkânsız. Bu işin arkasında kim varsa düşünmüştür zaten. Olay savcılığa intikal etti. Gözdağı vermek için yapılan bu saldırının peşini asla bırakmayacağız.”