DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara geldikleri taktirde YÖK'ü kaldıracaklarını söyledi.

Habertürk'te yayınlanan Fatih Altaylı ile Teke Tek programının konuğu olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, daha önce AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun rektör olarak atanması üzerine başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Ali Babacan üniversitelerin özerk olması gerektiğini ifade ederek Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında en büyük 20 ekonomi olarak yer aldığı halde üniversite kalite sıralamasına giremediğini belirterek bunun 84 milyonluk bir ülke için trajik olduğunu ifade etti.

Babacan, Olası iktidarları döneminde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nu kaldıracaklarını, üniversiteleri özerk yapıya dönüştüreceklerini ve üniversite yönetimlerinin rektör seçimi konusunda bağımsız davranacaklarını söyledi.

Babacan ayrıca, parlamenter sisteme geçişin de birdenbire olamayacağını, bunun bir çeşitli aşamalardan geçeceğini kaydetti. 

'VARLIK FONU'NU DA KAPATACAĞIZ'

Asgari ücreti yeterli bulup bulmadığı da sorulan Ali Babacan, asgari ücretin gerçek enflasyon rakamlarına ve refah payına göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin ekonomi yönetimini de eleştiren Babacan, Sayıştay denetiminden ve her türlü mevzuatından muaf tutulan Varlık Fonu'nun da 60 milyar TL borçlandırıldığını kaydederek, iktidara geldiklerinde bunu da kapatacaklarını söyledi.