Ankara Kızılay’da 13 Mart’ta yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Destina Peri Parlak’ın annesi Hacer Parlak’tan mektup var. “Neden hep bizim çocuklarımız ölüyor” diye soran Hacer Parlak, bombayı patlatanlar kadar bu ortamı hazırlayanların da suçlu olduğunu savunarak sorumluların istifa etmesini istedi.

Anne Parlak mektubunda, “barış ve sevginin hakim olduğu bir ülke inşa edebilmek için üstümüzdeki ölü toprağını atıp hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor” diye de vurguluyor.

Destina Peri’nin annesi Hacer Parlak’ın mektubu şöyle:

‘ÖLEN-ÖLDÜRÜLEN HER ÇOCUĞUN YASINI TUTTUM İÇİMDE’ 

“Peri’yi babasız büyüttüm. Ayrım gözetmeksizin sevdik biz insanları. Sadece Türkiye’de değil dünyanın neresinde olursa olsun ağlayan tüm annelerin acısını içimizde taşıdık. İnsan olmak da böyle bir şey değil midir, yüreği yanan her bir anneyle empati yapmaya çalıştım, ölen-öldürülen her çocuğun yasını tuttum içimde. Yok edilen insanların arkasından kurulan, öldürmenin haklılığını savunan ‘ama’ ile başlayan cümleleri dehşetle dinledim hep. Ve bir gün hiç hazır olmadığımız bir anda o acı bizim evimize düştü.

İnsanları, hayvanları, doğayı çok seven Destina Perim, ne için olduğunu hala anlayamadığım bir ateşin içinde kaldı. Araya adamlar koyarak olaydan yaklaşık 8 saat sonra Destina Perimin yaşamadığını öğrendik. Yakınlarım beni Destina’nın vücut bütünlüğünü koruduğunu söyleyerek teselli etmeye çalıştı. Ne acıdır ki ben de Destina Perimin bedeni paramparça değil, diye sevindim.”

‘BOMBAYI PATLATANLAR KADAR, ONLARA BU ORTAMI HAZIRLAYANLAR DA SUÇLUDUR’

“Neden hep bizim çocuklarımız ölüyor” diye soran Parlak, şöyle devam etti: “Acım büyük ama öfkem çok daha büyük. Birileri sırça saraylarından bizim terörle yaşamaya alışmamız gerektiğini söylüyor, bizim taptaze fidanlarımızın yok edilmesine sessiz kalmamızı dayatıyor. Çocuklarımızı katliamlara kurban vermediğimiz, barış ve sevginin hakim olduğu bir ülke inşa edebilmek için üstümüzdeki ölü toprağını atıp hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Değilse sıra hepimize gelecek, ateş hepimizin evine düşecek. Bizi yönetenlerin sıradan insanlar gibi terörü lanetleyip, kınamalarını değil sorumluluğun gereğini yerine getirip istifa etmelerini istiyoruz. Benim nezdimde, bombayı patlatanlar kadar, onlara bu ortamı hazırlayanlar ve engel ol-a-mayanlar da SUÇLUDUR!!! Unutmayın ki anaların öfkesi ve ahdı sizleri bir an yalnız bırakmayacak!”

(Kaynak: Diken)