Tunceli’de BDP Gençlik Meclisi üyesi yaklaşık 300 kişilik bir grup dün akşam kent merkezindeki Sanat Sokak üzerinde toplanıp, 'Kutsallarımız ve ahlaki değerlerimizin yozlaşmasına ve sömürgeciliğe izin vermeyeceğiz' yazalı pankart açtı.

Grup, sloganlar atarak yürüdükleri Seyit Rıza Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Burada konuşan bir kadın, devletin yozlaşmaya ve birahanelerde kadınların çalıştırılmasına bilinçli izin verdiğini söyleyip, "Özellikle devlet Dersim’de hukuk sistemi çerçevesinde her tarafta askerin, polisin gözetiminde birahanelerde kadınlar düşürülmüş ve metalaştırılarak her tarafta fuhuş olanaklarını arttırmıştır. Kadın ve gençlik şahsında toplumu düşüren erkek egemenliğine, erkek zihniyetine karşı bizler de irademizi yok sayanlara karşı örgütlü mücadelemizi artırarak değerlerimize yapılan hiçbir saldırıya karşı cevapsız kalmayacağız. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz sömürgeci politikalara karşı örgütlülüğümüz büyüyerek devam edecektir" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre açıklamanın ardından yüzlerini kapatan bir grup, kadın garson çalıştıran birahanelerin bulunduğu Hürriyet Caddesi’ne gidip burada çantalarından çıkardıkları molotof kokteyllerini iki birahanenin camlarını kırarak içeriye fırlattı. Atılan molotoflar nedeniyle yangın çıkarken, alevler kısa süre içinde iki işyerini de sardı. Birahaneler yanarken, gruplar yine molotof atmayı sürdürdü. Grup, polisin gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesi sonucu uzaklaştırıldı. Yanan biranelerden biri polisin TOMA aracı ile su sıkmasıyla, diğeri ise olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Bu sırada ara sokaklara kaçan göstericiler kurdukları barikatlarla yolları kapattı. Polis ile grup arasında saatlerce gerilim yaşandı. Saldırganlar Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir birahanenin de camlarını attıkları taşlarla kırıp, içerideki eşyaları da tahrip etti. Olay yerine sevk edilen takviye polis ekipleri zırhlı araçlardan yoğun gaz bombası atarak, grupları dağıttı.