Dersim Katliamın mağduru ve tanıklarından Ali Hıdır Şahin yaşamını yitirdi.

Dün yaşamını yitiren Şahin, katliam sırasında 333 kişinin birlikte katledilmesini tanık olmuştu. Şahin, yarın Dersim’de toprağa verilecek.

Ailesine de katliamda kaybeden Şahin, 2012’nin Kasım ayında Evrensel gazetesine 333 kişinin katledilmesini şöyle anlatmıştı:

“Hepimiz köydeyiz. Yeni ismi Çığla eski ismi Xec köyünde mezradayız. Babam ve iki kardeşimle birlikteyiz. Nasıl ki bademler beyaz çiçek açıyor ya öyle, askerde Demirkapı’dan bizim köye kadar bembeyaz bir şekilde hareket ediyordu. Babam ağlıyordu. Bacımı ve çocuklarını götürdü. Mehmet isminde muhtar vardı. Belinde rahatsızlığı vardı. Hızlı yürüyemiyordu. Bağırıyordu: Kevra Ali bıreme şıma bene qırkene (Kirve Ali kaçın sizi götürüp katledecekler). Nasıl bağırıyordu? Sanki şu an bağırıyormuş gibi hala kulaklarımda sesi. Üç–dört kez bağırdı. Her bağırmasında asker ona vuruyormuş. Bunu da görenler bize anlattı. Biz de o zaman harmanla uğraşıyorduk. Harmanı bıraktık. Kardeşimle birlikte Çiçekli’ye doğru gittik. Ormanın içine gitmeye başladığımızda, sesler duyduk. Anladık insanlar katlediliyor. Silah sesleri peş peşe gelmeye başladı.”