Dersim’de 8 gün önce Munzur Vadisi’ne sarımsak toplamak için giden Mehmet (37) ve Bozkurt Aydemir (45) kardeşlerden Bozkurt Aydemir’in cansız bedeni Venk Köyü mevkisinden 600 metre uzaklığında suda bulundu. Ekiplerce yapılan ilk kontrolde suda boğularak hayatını kaybettiği anlaşılan Aydemir’in, suda akıntıya kapılıp sürüklendikten sonra cesedinin bir ağaca takıldığı öğrenildi.

Kayıp Mehmet Aydemir’i arama çalışmaları ise sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Dersim’de 13 Eylül’de Munzur Vadisi Milli Parkı’na giderken Venk Köyü yakınlarında kaybolan Mehmet (41) ve Bozkurt Aydemir (48) kardeşlerden 6 alınamış, araçlarının park ettiği bölgede kan izlerine rastlanmıştı.

Elazığ'da bir doğalgaz firmasında çalışan Aydemir kardeşler, bir süre önce iş için Dersim’e gelmiş, geçen Pazar günü 23 P 1387 plakalı araçlarıyla piknik yapmak ve sarımsak toplamak için Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki Venk Köyü yakınlarına gitmişti. Bulundukları yeri yakınlarına da bildiren kardeşler, otomobillerini acil durumlarda aranması için telefon numarası içeren bir notu cam kenarına bırakarak yol kenarına park etmişti.

Bozkurt kardeşlerden geç saatlere kadar haber alamayan yakınları, durumu jandarmaya bildirmişti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekipleri, park halindeki otomobili bulmuş, aracın olduğu bölgede de kan izine rastlanmıştı.