Drsim'de (Tunceli) düşen helikopterin enkazına ulaşıldı, helikopterdeki 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Dersim'de 7 özel harekat polisi, 1 hakim ve 3 personeli taşıyan helikopter düştü. Arama kurtarmma ekipleri helikoperin düştüğü bölgeye uşatı. 12 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düşen helikopterle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"12 kişilik yolcu artı mürettabatla birlikte saat 11:35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem Kartal ve hem Nazımiye’den gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11:43’te kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Yerin Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi. 2500 metre yükseklikte gerek hava koşullarının hem kar hem yoğun yağmur hem de ilk önce 1 kilometreden başlayan ve 300 metreye kadar düşen görüş mesafesi darlığı yüzünden helikopterle gidilemedi. 2,5 saatlik tırmanma sonucunda, İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur, 4 timimiz uçağın enkazına 16:34 sıralarında ulaştılar."

Bakan Soylu, "Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşup şehit olmuşlardır" dedi.