Dersim'de kayıp öğrenci Gülistan Doku ve cinsel istismara ilişkin gelişen tepkilerin, “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği” gerekçesiyle kapalı ve açık alanlardaki eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı. 
 
Valilik, Dersim'de 16-30 Ocak tarihleri arasında açık alanda yapılacak eylem ve etkinliklere yasak getirdi. Tunceli Valiliği, yasak kararına gerekçe olarak kentte yaşanan kayıp ve cinsel istismarlara karşı ortaya çıkan tepkileri gösterdi. Valilikten yapılan açıklamada, kente sağlanan huzur ve güven ortamından rahatsızlık duyan müzahir kitlelerce, meydana gelen üzücü hadiseler çeşitli propaganda yöntemleriyle gerçeğe aykırı bir şekilde kullanıp kamuoyunun tepkisini ortaya çıkarmak ve bunu canlı tutmak amacıyla sık sık sokak eylemleri gerçekleştirmeye çalışıldığının görülmeye başlandığı belirtildi. 
 
‘ALGI OLUŞTURULUYOR’ İDDİASI
 
Bu grupların, etkinliklerde son günlerde kentte meydana gelen asayişe müessir olaylar üzerinden kışkırtıcı eylem ve söylemlerle kişi, kurum ve kuruluşları hedef haline getirerek halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıklarının bilindiği iddia edilen açıklamada, “Milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilebilmesi amacıyla yapılacak olan her türlü eylem ve etkinliklerin terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği de göz önünde bulundurularak 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve I l/C maddeleri hükmü ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 19. maddesi hükmü doğrultusunda; Valilik ve Kaymakamlık Makamının ilimiz mülki sınırları içerisinde (Polis ve Jandarma Sorumluluk Alanının Tamamı) basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans vb. tüm etkinliklerin 16/01/2020 günü saat 00.01 ile 30/01/2020 günü saat 23.59 a kadar 15 (on beş) gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.