SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesi'nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu.

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamada "Belediyemiz Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı" vurgusu yapıldı.

Hesaplara haciz konulmasının Belediye Kanunu’nun 15. maddesine aykırı olduğu belen yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Belediyemizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunmaktadır. Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31.12.2019 tarihi itibariyle 4.761.424,20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır.

Belediyemiz Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz. Belediye Kanunu’nun 15. maddesine göre, ‘belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı’ açık bir şekilde belirtilmiştir. 

Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenememiştir."