Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, gündüz vakti şehir merkezinde yaşanan çatışmanın ardından RS FM'de Bidebunudinle programına katıldı.

Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtlayan Altun, "Lütfen devrilen masa yerinden kaldırılsın ve yeniden müzakere sürecine geçilsin. Yeter artık bu halkın yaşadığı. İnsanlar bugün gözümün önünde can verdiler" dedi.

Sabah saatlerinde Dersim'deki bir polis karakoluna düzenlenen saldırıda 1 polis 2 HPG'li hayatını kaybetmişti.

Sdırıya ilişkin konuşan Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, sadece Dersim'de değil tüm bölgede çatışma ortamı olduğunu belirterek, "Burada yaşananlar, sürecin parçasıdır" dedi.

Yeniden müzakere masasına oturulması çağrısında bulunan Altun, şunları söyledi: "Lütfen devrilen masa yerinden kaldırılsın ve yeniden müzakere sürecine geçilsin. Yeter artık bu halkın yaşadığı. İnsanlar bugün gözümün önünde can verdiler. Çaresizlik bir insan için ne kadar ağır bir şey."

Yeni bir seçim sürecine girerken Dersim'de güvenliğin sağlanamadığına dikkat çeken belediye başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesele yaşananların niçin bu noktaya geldiği. Şu anda sokağa çıktığımda neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Korkunç bir şey değil mi bu? Ne oldu da bu hale geldik sorusu çok önemli. Bu hale kim getirdi? Bu masayı kim devirdi?" (Sputniknews)