İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon Davası'na ilişkin gerekçeli kararı, basın mensuplarına dağıtıldı. Mahkemenin, 3 kitaptan oluşan yaklaşık 16 bin 600 sayfalık Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) yüklenen gerekçeli kararının elektronik imza sorunu giderildi.

Ergenekon davasında 16 bin 600 sayfalık gerekçeli karar metni açıklandı. Metin, 3 cilt halinde hazırlandı, 3 kitap haline getirildi. Karar 8 aydır yazılamamıştı.

Önsöz'de soruşturmadan bu yana ne olduğu ayrıntılı bir şekilde yazıldı. Yargılama sonunda, Ergenekon diye bir örgüt olduğu, silahlı bir terör örgütü niteliği taşıdığı görülmüştü. Önszöde, TSK içinde yasa dışı olarak faaliyet gösterdiği, asker sivil statüsünde mensupları olduğunu yazıyor.

"Derin devlet ile ilgili ilk kez yargı kararı verilmiştir" önsözde yazanlar arasında... Gerekçeli kararın makul sürede tamamlandığı bilertilmişti mahkeme heyeti tarafından.

Önzüde dikkat çeken bir başka cümle de "Yapılan yargılamada sanıklar hakkında Ergekon terör ögütü nedeniyle cezalandırmalarına karar verilmiştir. Örgüt, Ecevit, Gül, Erdoğan hükümetlerini hedef aldı" oldu.