26 Kasım’dan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Derik’in hendek olduğu belirtilen Cevizpınar, Küçükpınar, Zeytinpınar, Dağ ve Kale mahallelerine yönelik operasyon devam ediyor.  Bu sabaha karşı çatışmalar şiddetlendi.

Derik’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 5. gününe girdi.

Çatışmalar sırasında bir eve roketatar mermisi isabet ettiği iddia edildi. Özellikle Dağ Mahallesi’nde yoğun bomba ve silah sesleri geliyor.

Dün de ilçede yaşanan çatışmalarda Fatma Ecer isimli kadın kalçasından aldığı 2 kurşunla yaralandı. Ecer, ailesi tarafından Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlçede trafo ve su depolarının patlamasından dolayı elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Ayrıca ilçeye asker sevkiyat da yapıldığı kaydedildi.

HDP’li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora ile beraberindeki kalabalık grubun ilçeye girişine izin verilmezken, HDP ikinci bir heyet gönderiyor.

Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un yanı sıra merkez yönetim kurulu ve parti meclis üyelerinden oluşan heyet, Derik’e gidecek.