İran'ın Xoy kentinde önceki gün meydana gelen 5.9'luk depremden kaynaklı sınır hattında bulunan Van'ın Başkale ilçesine bağlı Gelenler (Qîratî) Mahallesi'ndeki ev ve ahırların neredeyse tamamı yıkıldı.

Söz konusu durumdan kaynaklı mahalleliden Kaya ailesi depremin yaşandığı ilk geceyi üzerini brandalarla kapattıkları traktör kasasında geçirdi.

Ev ve ahırları yıkılan aile, kasaya yataklarını koyarak, gecenin soğuğuyla baş etmeye çalıştı.

'ÇOCUKLARIM DÜN GECE ÇOK ÜŞÜDÜ'

Depremin yaşandığı gece evlerinin tamamen yıkıldığını ve eşyalarını bile alamadıklarını aktaran Zeliha Kaya, sabaha kadar traktörün kasasında kaldıklarını anlattı.

Kızılay tarafından kendilerine yemek verildiğini ve çadırlarının da sonraki gün kurulduğunu ifade eden Kaya, "Biz o gün yaşanan depremin etkisinden halen kurtulamadık. Sürekli depremler oluyor ve biz burada bile korkuyoruz. Çocuklarımız dün gece çok üşüdü" dedi.

'PENCERELERİ KIRARAK ÇOCUKLARIMI KURTARDIM'

Aile bireylerinden Kevser Kaya ise, deprem gecesi canlarını zor kurtardığını dile getirdi.

Çocuklarını evin camını kırarak çıkardığını anlatan Kaya, "Eğer ben pencereyi kırmasaydım çocuklarımın hepsi enkazın altında kalacaklardı. Dün gece başka çaremiz olmadığı için ailecek römorka yerleştik. Soğuk olsa bile burada yaşamaya çalışıyoruz. Bugün çadırımız kuruldu ve artık çadıra geçceğiz. Burası geceleri çok soğuk oluyor. Umarım bu gece artık çocuklarımız üşümez" diye konuştu.

'30 KUZUM SOĞUKTAN ÖLDÜ'

Ahmet Kaya da, "Dün gece ailemi traktörün kasasına yerleştirdim. İçeride yer kalmadığı için sabaha kadar geceyi hayvanlarıma bakarak geçirdim. Dün gece artçı depremler oluyordu çok korkuyorduk. Benim dün gece 30 kuzum soğuktan öldü. Öncelikle bu hayvanlar için bir çare bulunması gerekiyor. Çadıra geçerek burada yaşamaya başlayacağız" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı