Silivri merkezli 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bugün İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı (TAMPT) yapıldı.

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlık ettiği toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. Oktay’ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrılmaması dikkat çekti.

‘CUMHURBAŞKANI İLE KONUŞACAĞIM’ DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk yayınında İstanbul’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin “Bizim acı bir faturaya gitmeden çok hızlı tedbirler almamız gerekiyor” demişti.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmak istediğini belirterek, “Oldukça riskli sayıda binası var İstanbul’un. Büyük işimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı’yla depremi konuşacağımı söyledim pazartesi akşamı. Gerçekten depremi konuşmak istiyorum. Bir büyük deprem yaşadığında İstanbul’un on binlerce insan kaybından bahsediliyor. Yüz binlerce insanın evsiz kalmasından bahsediliyor” ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu, depremin ardından Erdoğan’ın “İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce binlerceyi on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı söz konusu” açıklamasına ise “Keşke ben de ‘On binlerce toplanma alanımız var’ diyebilseydim” yanıtını vermişti.