Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'nde kalan hırsızlıktan hükümlü 5 kız çocuğu ile infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada hafif yaralanan 7 hükümlü tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olay bastırıldı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak "Çocuk hükümlülerle infaz koruma memurları arasında tartışma çıktığını" söyledi.

Gazete Sûjin'deki habere göre Denizli’nin Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'nde, 15-18 yaş arasındaki 12 kız çocuk mahkûmun bulunduğu bölümde çocuklarla infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı. Çocuklar ile gardiyanların tartışmasından sonra çıkan isyanda yaralılar olduğu bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Denizli Valisi Altıparmak ise, çocukların sağlık durumunda bir sorun olmadığını, 7 çocuğun yine de tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildiğini söyledi. Vali Altıparmak, şunları söyledi: ”Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğünde kalan çocuk hükümlülerle infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı. Olay güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Cezaevinde durum normale döndü. Herhangi bir sorun yok."

Olayın ardından Çardak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Ceza İnfaz Kurumu psikologunun da Bozkurt ilçesine gönderildiği bildirildi.