Alman gazetesi Die Welt’in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in ablası İlkay Yücel ‘Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü olumlu buluyorum’ dedi.

Alman gazetesi Die Welt’in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in Almanya’da yaşayan ablası İlkay Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü olumlu bulduğunu belirterek ‘Keşke referandumun hemen akabinde bu yürüyüşü başlatsaydı’ dedi.

Adalet yürüyüşünün toplumsal ve siyasal açıdan bir umut olduğunu ifade eden Yücel "Keşke iki ay önce başlansaydı. Ancak bu yürüyüş elbette hiç yapmamaktan daha iyidir. Çünkü sustukça sıra sara geliyor" şeklinde konuştu.

‘DENİZ UNUTULMAMALI’

Deniz Yücel’in sadece gazetecilik görevini sürdürdüğü için tutuklandığına inandığını ifade eden Yücel "Deniz kendi çıkarı için değil, toplumsal çıkarı hesaba katarak görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Kendini tehlikeye attı. Bu sadece Deniz için geçerli değil, tüm tutuklu gazeteciler ve siyasiler için de geçerli. Şu an bir abla olarak içim acıyor. Deniz unutulmamalı’ dedi.

Yücel, ayrıca iddianame bile yazılmamasına rağmen Deniz’in suçlu gösterilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.