Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Aachen şehir otobanında gece yarısı seyir halindeyken aracına kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından silahla ateş açılan Amedspor kaptanı Deniz Naki’nin avukatı Soran Haldi Mızrak, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Naki’nin ve kulübün avukatı olan Soran Haldi Mızrak, Alman polisi ve savcının ırkçı Türk oluşumlar üzerine durduğunu söyledi.

Mızrak, aracına iki merminin isabet ettiği, Naki ile dün geceden itibaren sık sık görüştüklerini ve Alman polisi tarafından açılan soruşturmayı takip ettiklerini kaydetti.

Gece yarısı otobanda Naki’nin aracını sollayan bir araç içinden açılan ateş sonucu, mermilerden biri tekerleğe diğeri ise aracın kaputuna isabet etti.

Naki, saldırıdan yara almadan kurtulurken, polis saldırganları arıyor.

Öte yandan, kulüp yöneticileri ve taraftar grubu ise, saldırıya tepki gösterdi.

BAŞKAN EDEMEN: DAHA ÖNCEDE SALDIRIYA UĞRADI

Naki’nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten ve saldırıyı kınayan Amed Spor Başkanı Nurullah Edemen, soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Naki’nin daha önce de saha içi ve dışında ırkçı taraftarların saldırısına uğradığını hatırlatan Edemen, “Irkçılar tarafından yapılmışsa bu durum ciddi kırılmalara neden olacak” dedi.

'TÜRKİYE'DEN BAĞIMSIZ DEĞİL'

Kulübün Direniş Taraftar Grubu Başkanı Ramazan Tugay ise, Naki ile beraber takımın sürekli hedef gösterildiğini, saldırının son dönem artan ırkçı yönelimlerden bağımsız olmadığını savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın daha önce gündeme getirdiği Avrupa’da muhaliflere yönelik suikast yapılacak sözlerini hatırlatan Tugay, Naki’ye yönelik yapılan saldırının bu düşüncenin ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı