ANKARA - Deniz Feneri davasındaki iki şikayetçiden biri olan gurbetçi Sadık Deniz, 48 saat içinde fikir değiştirip şikayetinden vazgeçti. Almanya’da yaşayan Deniz mahkemeye faks gönderip şikayetçi olmadığını açıkladı. Mahkeme dilekçenin aslının istenmesine karar verdi.

Deniz Feneri yolsuzluğunun mağdurlarından gurbetçi Sadık Deniz, iki gün önce Cumhuriyet Gazetesine konuşmuş ve ‘’Kanal 7’nin Deniz Feneri reklamlarından etkilenerek bağışta bulundum ama bu insanlar kötüye kullandı, dini duygularımı istismar etti” demişti.

‘’GERİ AL’’ DEDİLER

Deniz Feneri’nin yanı sıra Yimpaş’a da 25 bin Avro para kaptırdığını açıklayan Deniz, “Bunlar çok vicdansız adamlarmış. Müslüman, Müslümanı kandırdı. Ne yuvalar yıkıldı bunların yüzünden” diye konuştu. Sadık Deniz, Deniz Feneri avukatının yanına gelerek, “Şikâyetini geri al. Sana Yimpaş’a yatırdığın parayı vereceğim” şeklinde teklifte bulunduğunu da söylemişti.

41 yıldır Almanya’da yaşayan Kayserili Deniz, ‘’Orada binlerce kişi mağdur. Onların parasını da verin diye kızdım, teklifi reddettim. Başkaları da bana bu davadan çekilmem için para teklif etti. Ne Yimpaş’a, ne Kombassan’a ne de Deniz Feneri’ne hakkımı helal ederim. Çünkü adamlar bizim dini duygularımızla oynadılar’’ demişti.