Almanya'daki Deniz Feneri e.V Derneğinin Türkiye uzantısı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 Temmuz'dan itibaren yapılan operasyonlarda tutuklanarak cezaevinde gönderilen 8 şüpheliden Zahit Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı 'kaçma şüphesi yok' ve 'tedbirin cezaya dönüşmesi' gerekçesiyle 21 Ekim'de tahliye edilmişti. 

6 kişinin tahliyesinin ardından Deniz Feneri e.V soruşturmasında cezaevinde Muzaffer Şafak ve Harun Kapuyoldaş kalmıştı. 

TUTUKLANANLARIN TAMAMI 3 AY İÇERİSİNDE TAHLİYE EDİLDİ

Soruşturmanın son tutukluları Kapuyoldaş ve Şafak da kefaletle tahliye edildi. Avukatların tahliye talebini yerinde bulan mahkeme 28 Ekim Cuma günü Kapuyoldaş’ın 75 bin, Şafak’ın ise 50 bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Kapuyoldaş ve Şafak'ın kefalet paraları Cumartesi günü yatırıldı ve Sincan F tipi Kapalı Cezaevinde bulunan her iki şüpheli de aynı gün tahliye edildi. Soruşturma kapsamında tutuklananların tamamı 3 ay içerisinde tahliye edilmiş oldu.

SAVCILAR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten savcılar Abdulvahap Yaren, Mehmet Tamöz ve Nadi Türkaslan soruşturmanın şüphelileri Zahit Akman ve Zekeriya Karaman'ın HSYK'ya 'evrakta tahrifat' iddiasıyla yaptığı suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Ağustos'ta görevden alınmıştı. Savcıların görevden alınmasının ardından soruşturmanın tutuklu bulunan şüpheli sanıklarının serbest kalıp, kalmayacağı tartışma konusu olmuştu.

Daha sonra da Almanya'daki Deniz Feneri e.V'nin kurulduğu 27 Şubat 1999 tarihinden önceki mal varlıklarına konulan tedbir kaldırılmıştı.