Kumburgaz'da deniz bisikleti kiraladıktan sonra bir daha haber alınmayan 5 kişiyi arama çalışmaları sürerken, Büyükçekmece Belediyesi ilçe sahillerindeki deniz bisikletlerine el koydu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sahillerde kiralanan deniz bisikletleri ve benzeri araçlarla ilgili hukuki bir belirsizlik ve yetki karmaşası olduğunu belirtti.




Akgün yasal bir düzenleme yapılıncaya kadar inisiyatif kullanarak Büyükçekmece’de deniz bisikletlerine el koyduklarını söyledi. Başkan Dr. Akgün Büyükçekmece sahillerinde deniz bisikletlerinin toplanması işlemini de denetledi.

Kumburgaz sahilinde geçtiğimiz yaz mevsiminde de 4 kişinin benzer şekilde yaşamını yitirdiğini hatırlatan Başkan Akgün, TBMM’nin bu işi ivedilikle hukuki bir zemine oturtması gerektiğini kayedetti.

Kumburgaz’da 5 kişinin bisiklet kiraladığı mekanla ilgili de ayrıntılı bilgi veren Akgün şöyle devam etti:

"Kendi özel mülkiyetindeki metruk bir binanın önünde, 20 gün önce vatandaşın biri bisiklet kiralamaya başlamış. Ayrıca burada çay satıyormuş. Çay bahçesi olarak işletiyorsa belediyeden ruhsat alması gerekiyordu. Henüz belediyeye başvurmamış. Bu üzücü olay vuku bulunca zabıta bu durumu tespit etti. Ruhsatı da yok. Zaten ruhsatı dahi olsa belediye olarak bizim denizle ilgili hiçbir bir araç gereci denetleme yetkimiz yok. Bununla ilgili ne yazık ki yasal bir düzenleme yapılmamış. Turizm belgeli tesislerde bu tür deniz araçları güvence altına alınmış. Onun dışındakiler güvence altında değil. Durum böyle olunca da bu tür araçlara binen vatandaşların hayatı her an tehdit altındadır."