Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan CHP Antalya Milletvekili ve eski genel başkan Deniz Baykal, Türkiye'ye dönüşünde gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

FOX TV'den İsmail Küçükkaya, Baykal'ın yüksek ateş ve zatürre başlangıcı nedeniyle tedavi altında tutulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Bingöl, anjiyo ile damardaki pıhtının büyük ölçüde açıldığını söyledi.

Bingöl, "Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler" dedi.

Habertürk TV'ye konuşan eski CHP milletvekili Yılmaz Ateş, "Gribal enfeksiyon oluştu. Hastanede tedavisi devam ediyor, korkulacak bir durum yok. Doktorlarla irtibat olmadı. İlk gelen bilgi, tedavisine başlandı. Korkulacak bir şey yok.

Damarın birinde bir pıhtı tespit edildi. O da ilaç ile eritiliyor." açıklamasında bulunmuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı:

İbiş, “Kendisini gördüm, kendisiyle konuştum. Bilinci açık. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, elinde de gelişme görülüyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi’nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin. Deniz Bey sağlıklı, sol ayağında ve sol tarafında bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte hekimler uyardığı zaman sol ayağını ve elini oynatıyor. O da zaman içinde aşılmış olacak" ifadelerini kullandı.