Diyarbakır'da 15 gün önce gözaltına alınan ve aralarında Demokratik Modernite Dergisi Editörü Haydar Ergül'ün de bulunduğu 6 kişi, serbest bırakıldı. 

Diyarbakır'da bir ihbar gerekçe gösterilerek 9 Ağustos'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Demokratik Modernite Dergisi Editörü Haydar Ergül, DBP PM üyeleri Ebubekir Budak ve Salih Keleş ile Hakan Özdemir, Fuat Sevinç, Azad Tahiroğlu savcılık işlemlerinin ardından "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede ifade veren Ergül, Özdemir, Sevinç, Tahiroğlu serbest bırakılırken, DBP PM üyeleri Ebubekir Budak ve Salih Keleş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avukatlar, 15 gündür gözaltında olan Ergül ve beraberindeki 5 kişinin ifade işleminin yapılıp adliye sevk edilmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı girişimlerde bulunmuştu.

Yapılan girişimler sonuç vermiş ve bugün 6 kişinin emniyetteki ifadeleri alınmaya başlanmıştı.

HAYDAR ERGÜL KİMDİR?

Ömrünü barış ve demokrasiye adayan Haydar Ergül, yıllarca Avrupa ve Türkiye cezaevlerinde kaldı.

Ergül, aynı zamanda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla 29 Ekim 1999 tarihinde Avrupa'dan Türkiye'ye gelen 8 kişilik Barış Grubu'nda bulunan bir isimdi.

1999 yılında tutuklanan Ergül, tutuklu bulunduğu Kandıra 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nden 13 yıl sonra tahliye olmuştu.

8 Kasım 2012'de tahliye edilen Ergül, "13 yıl cezaevinde kaldım ancak 33 yıl sonra ilk kez bu topraklarda sokağa çıkacağım. Bu 13 yıllık bir hikaye değil" demişti.