Çok sayıda siyasi parti, politikacı, meslek örgütü ve insan hakları aktivistinin katılımıyla kurulan Demokrasi İçin Birlik Platformu, Alevi Kurumları Beyoğlu Divriği Kültür Derneği’nde bir araya geldi.

Toplantıya, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kültür Derneği (AKD), Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) gibi çok sayıda Alevi kurumu katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Yazar Erdoğan Aydın, “DİB'in yapısını her alanda anlatarak toplumu referanduma hazırlayacağız. Bünyemizde çok sayıda kurum var. Bizim amacımız bu kurumlara verebileceğimiz hizmeti verip alabileceğimiz katkıyı almaktır. 9 Şubat’ta yeni bir kampanyanın startını vereceğiz. Bu yapının her bir üyesi bileşeni bu çalışmaya dahil etmektir amacımız” diyerek referandum sürecinde kurumlarla birlikte örgütlenme yapacaklarını belirtti.

Ardından konuşan DİP Üyesi Neslihan Davutoğlu, DİP yapı ve işleyişini bir şema ile anlattı. Bu yapıyla birlikte Hayır'ı örgütleyeceklerini belirten Davutoğlu, "İçimizdeki his bize ciddi bir hayır çıkacağını söylüyor. Taraf ve kutuplaştırma yapmadan, kavrayıcı bilgiye dayalı dostluk ve ortaklık yayarak insanları yanımıza almaya çalışacağız” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan kurumlar söz alarak fikir ve önerilerini dile getirdi. Alevi Bektaşi Federasyonu Kadın Örgütlenme Sekreteri Sevim Yalıncakoğlu, "Herkesin ilk söylediği şey 'Hayır'. Bu konuda bir sıkıntı yok ama bu tabanı sandığa götürme noktasında çok ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Herkesi sandığa götürecek şekilde çalışmalıyız. Onun dışında 'Hayır' propagandasında çok ciddi sorun yaşayacağımızı sanmıyorum." diye konuştu.