Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin kararının uygulanması için yedi siyasi partinin Genel Başkanı’na mektup gönderdi.

Demirtaş'ın HDP Genel Merkezi’ne partilere gönderilmesi üzere gönderdiği mektuplar, HDP’li vekil Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından partilerin Genel Merkez’lerine ulaştırıldı.

Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Sol Parti Genel Başkanlık Kurulu’na mektup yazdı.

'SEÇİMLER MÜDAHALE ALTINDA GERÇEKLEŞTİ'

Mektupta Demirtaş, mahkemelerin iktidarın talimatıyla çalışan kurumlarına dönüştüğünü yazdı.

Demirtaş, 16 Nisan 2017 referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimlerin de yargı eliyle siyasete müdahale altında gerçekleştiğine atıfta bulunarak, AİHM kararı ve AYM kararının ardından bu seçimlerin de tartışmalı hale geldiğini vurguladı.

MUHALEFETE BASKI

Kobani iddianamesiyle hem kendisinin hem de HDP’nin kriminalize edildiğini ifade eden Demirtaş, bunun muhalefet partilerini bölmeyi hedeflediğini belirtti.

AKP’nin ve yeni bir seçimde AKP’nin yeniden kazanmak için HDP’nin “terörist” ilan edilerek, muhalefet üzerine baskı kurulduğunu kaydetti.

Demirtaş, 6-8 Ekim Kobani eylemlerine dair de HDP sempatizanlarının yaşamlarını yitirdiğini hatırlatarak, Kobani eylemlerinin araştırılması için verdikleri önergelerin de iktidar tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Demirtaş, hazırlanan iddianameyle hükümlü hale getirilmeye çalıştıklarına da vurgu yaptı.

HDP’ye yönelik baskılarda muhalefetin tutumuna ilişkin de teşekkürlerini ilettiği mektupta Demirtaş, cesaretle ülkenin barış ve huzuru için birlikte mücadele vurgusunda bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı