HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il örgütünün kongresine gönderdiği mesajda “Hapiste olmamız ne HDP’yi ne de siz değerli yoldaşlarımı durdurabiliyor. Çünkü biz tek lider partisi değil, gerçek bir halk partisiyiz. Bu gemi limana götürülecek. Çünkü biz bir tek adam hareketi değiliz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, “Durmayalım, faşizmi durduralım” şiarıyla 2’nci kongresini gerçekleştirdi.

DBP İl Örgütü Vedat Aydın Konferans Salonu’ndaki kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP milletvekilleri, CHP, PSK, Diyarbakır Barosu ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kongreye HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile tutuklu eş genel başkan Selahattin Demirtaş’tan da mesaj geldi.

YÜKSEKDAĞ: ZULMÜN OLDUĞU YERDE...

DBP İl Eşbaşkanı Ruken Akça, HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın gönderdiği mesajı okudu. Yüksekdağ’ın mesajı şöyle: 

“Değerli Amed halkı, sevgili partili arkadaşlarım, yoldaşlarım, hepinize merhaba!

Kongrenizi haklı davaya olan inancımla sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.  Biliyoruz ki, sizlerle aramızda duvarlar yok. Sınırsız, bir özgürlük mücadelesinin zor ve meşakkatli yollarda kurulmuş, büyümüş, yoldaşlığın birleştirdiği yürekleri hiçbir duvar ayıramaz. 

Musa Anter’leri, Vedat Aydın’ları, Tahir Elçi’leri ve tüm barış, demokrasi şehitlerini saygıyla anıyorum. Türkiye ve Kürdistan halklarının yaşamı ve geleceği için, yaşamı ve geleceği feda eden bütün ölümsüzlerimizin, ruhu, başarı ve zafer borcunu ödediğimizde huzur bulacaktır.

Zulmün, yıkımın, sürgünün, ölümün kuşattığı bu topraklarında her türlü zorluğa direnen ve göçe zorlanan Sur halkını selamlıyorum.  Eşitlik, özgürlük ve barışı mutlaka birlikte getireceğiz.  Barış kazanacak, halklarımız kazanacaktır.

Bizler bu koyu karanlığın içinde direnerek kazanacağımızı çok iyi biliyoruz, Dimdik ayaktayız ve ayakta durmaya devam edeceğiz. Bileceğiz ki yarın bizimdir, yarın direnen halklarındır.

Biliyorum ki, zulmün olduğu yerde direniş ve cesarette vardır. Amed halkı da tarihi boyunca direnmesi bildi. Bizler halkımızın ve haklılığımızın sürülmesine, boğulmasına izin vermeden, tırnaklarımızı toprağımıza geçirerek yaşamaya ve direnmeye devam edeceğiz.

Değerli partili arkadaşlarım, sevgili barış anneleri, kadın yoldaşlarım; kongremizin, yeni ve daha güçlü bir başlangıç olacağına yürekten inanıyorum. Değerli eş başkanlarımızı, parti yöneticilerimizi emeklerinden doyalı kutluyorum. 

Divanı ve tüm katılımcıları selamlıyor, seçilecek yönetime başarılar diliyorum. Barış ve özgürlüğe giden yolumuz açık olsun.”

DEMİRTAŞ: DİKENLİ YOLLARDA YÜRÜYORUZ

Selahattin Demirtaş’ın DTK Divan üyesi Zülküf Karatekin tarafından okunan mesajı ise şu şekilde:

“Sayın Divan, değerli arkadaşlar! Partimizin yürekli kadınları, gençler!

Kongrenizi yürekten selamlıyor, başarılı olmasını diliyorum.

Partimize yönelik kapsamlı bir saldırının sonucu olarak cezaevinde olduğum için bugün aranızda değilim. Ancak kalbim bütün sıcaklığıyla sizlerledir. Bizim hapiste olmamız ne HDP’yi ne de siz değerli yoldaşlarımı durdurabiliyor. Çünkü biz tek lider partisi değil, gerçek bir halk partisiyiz.

Daha önce de birçok defa söylediğim gibi, “Bu gemi limana götürülecek. Çünkü biz bir tek adam hareketi değiliz. Bizde çok şükür ki tek adamlık sistemi yok, olmayacak da. Yüz binlerce erkek, yüz binlerce kadın var. Hangi birimizle uğraşacaklar ki? Tek birimiz kalsa bile, o kişi bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir.”

Değerli arkadaşlar;

Fiziken birlikte değilsek de kalben birlikte olduğumuzu biliyor, hissediyorum. Yolumuz zorludur. Zaten kolay olduğunu hiç söylemedik. Partimiz, kendini eşitlik ve özgürlük mücadelesine adamış milyonların partisidir! Ve bizler, başkaları gibi güller arasında değil, dikenli yollarda yürüyoruz. Ancak yolumuzun sonunda bir gül bahçesi olduğunu da bilerek yürüyoruz.

Değerli yol arkadaşlarım;

HDP ilkeleri çerçevesinde onurlu bir barış, eşitlik ve özgürlük için çalıştığımızı, bu değerler uğruna mücadele ettiğimizi hiç unutmadan, günlük bazı sorunların asıl amacımıza ayak bağı olmasına izin vermeden, kararlılık ve inançla, ele ele vererek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

Bu vesileyle,  şimdiye kadar yönetimde görev almış bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Mutlaka kazanacağımıza olan inançla hepinizi selamlıyor, yeni yönetime üstün başarılar diliyorum.”