Partisinin Denizli mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, barış içinde bir ülke inşa edeceklerini belirterek, 7 Haziran'a kadar çalışmaların artırılmasını istedi.

Demirtaş, konuşmasında Erdoğan ve Davutoğlu'nu "Maho Ağa" ile "Bilo"ya benzetti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Denizli'de Esentepe Pazar Yeri'nde, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen mitingde konuştu.

Türkiye'nin bıçak sırtında ilerleyen tarihi bir seçim ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Demirtaş, Türkiye'nin 7 Haziran'da, ya yeni ufuklara, barışa, demokrasiye, kardeşliğe kapı açacağını yada AKP'nin diktatörlük rejimi ile felakete sürükleyeceğini söyledi. "Biz istiyoruz ki Denizli'deki kardeşlerimizde özgürlüğe ve barışa uzatılan bu eli tutsunlar" diyerek konuşmasına devam eden Demirtaş, "Elbette barajları yıkacağız, bundan şüphe duymuyoruz. Sizlerin desteğiyle, anaların dualarıyla, halkın bu coşkusu ve oylarıyla barajı yıkacağız. Barajı yıkmaz yetmez. Türkiye'de kimliği ne olursa olsun birbiriyle kardeşçe, barış içerisinde yaşayacağı bir ülke inşa etmek zorundayız. Devlet ve politika, rant uğruna halkı birbirine düşürmeseler halkın kendi arasında sorunu yoktur. Biz birlikte yaşamayı başarabiliriz AKP gölge etmesin devletin yanlış politikası gölge etmesin başkada bir şey olmaz" dedi.

'AKP'DE HIRSIZLIKTAN YARGILANMAYAN KALMADI'

Demirtaş, HDP'li hiçbir milletvekilin yolsuzluk soruşturması olmadığını, ancak AKP'de ise neredeyse hırsızlık ve rüşvet nedeniyle yargılanmayan milletvekili kalmadığını söyledi.

Denizli halkına "Denizli'den HDP' milletvekili parlamentoya göndermeyi başarırsanız ülkenin birliğine, barışına ve kardeşine çok büyük katkı sağlamız olacaksınız. En önemlisi de bu burnu büyük kibirlilere, kendini halkın üzerinde sanan, küçük dağları yarattığını sananlara büyük bir ders vermiş olacaksınız" sözleriyle seslenen Demirtaş, her şey iktidarın, devletin, AKP'nin gücü altında ama onları frenleyecek bir gücün geliştiğini, o gücün de HDP olduğunu söyledi. 8 yıllık parlamento deneyimlerinin, HDP'li milletvekillerinin yaptığı çalışmaların en dürüst çalışmalar olduğunun altını çizen Demirtaş, "Partimiz hakkında tek bir yolsuzluk fezlekesi yoktur, tek bir hırsızlık iddiası yoktur. Vekillerimiz sizlerin değerlerine bağlı olduğu için yargılanıyorlar. AKP'li vekillerin karnesine bir bakın neredeyse hırsızlıkla, rüşvetle, adam kayırmayla, ihaleye fesat karıştırmayan vekil yok. Siyaset bu mudur? Siyaset kendine çıkar sağlamak değildir siyaset halka hizmettir. Bunu yapamayanların kendiliğinden çekilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

'YÜKSEKOVA'YA PROPAGANDA VE HAKARET İÇİN GİTTİ'

Demirtaş, Hakkâri Yüksekova Havaalanı açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kent halkına ve HDP'ye hakaret etmek için Hakkâri gittiğini de söyledi.

Demirtaş, bu açılışa dair şunları söyledi: "Bugün Hakkari Yüksekova'da, havaalanı açılışı var. Ben aynı zamanda Hakkari milletvekiliyim. Gönül isterdi ki bir Cumhurbaşkanı, Yüksekova Havaalanı'nı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım. Ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş. AKP propagandası yapmaya gelen bir Cumhurbaşkanı'nı karşılamak zorunda mıyız? Şimdi bugün gidecek Yüksekova Havaalanı açılışında bir kez daha bize hakaret edecek HDP'ye ve HDP'ye oy verenlere hakaret edecek. Açık söylüyorum havaalanı yapmak, yol yapmak bu ülke için faydalıdır. İşçisinden mühendisine kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sen yaptığın bir hizmeti halka hakaret etmek için kullanırsan, o hizmetin kıymeti kalmıyor. Bunu anlamakta zorlanıyorlar. Keşke hepimizin Cumhurbaşkanı olabilseydin de Yüksekova Havaalanı'nın kurdelesini beraber kesebilseydik. Yüksekova Havaalanı açacak, Hakkâri kalkına hakaret edecek. Hakkarililerin oy verdiği milletvekiline, partiye hakaret edecek. Yani diyor ki, 'Size hizmet var ama adalet yok, eşitlik yok. Size hizmet getireceğim ama karşımda diz çökün' biz buna 'Hayır' diyoruz."

'MAHO AĞA VE BİLO!'

Demirtaş, konuşmasında sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na yine benzetmede bulundu. Dün partisinin Muğla mitinginde Don Kişot ile Sanço Panço'ya benzeten Demirtaş, Denizli mitinginde ise her iki isim için bu kez farklı bir benzetmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türkiye Sineması'nın kült eserlerinden "Kibar Feyzo" filminde Şener Şen'in canlandırdığı "Maho Ağa"ya, Başbakan Davutoğlu'nu ise İlyas Salman'ın canlandırdığı "Bilo" karakterine benzeten Demirtaş, konuşmasını "HDP barajın altında kalsın diye gece gündüz uğraşıyorsun. Sen Maho Ağa'sın yanındaki Başbakan da Bilo gibi etrafında dolaşıyor. Her türlü fitne ve fesadı yapmak için Maho Ağa ve Bilo, Kibar Feyzolar'a karşı mücadele yürütüyorlar. Yoksullar, emekçiler, halklar, hukuklar, adaletten yana olanlar kazanacaklar. Tarih bunu defalarca ispatlamıştır. Allahın izniyle, sizin duanız ve desteklerinizle Türkiye'de hepimizin ihtiyaç duyduğu barışı ve kardeşliği sağlayacağız. Yüreği yanık, yüreği acılı annelerimize sözümüz var, onların kanayan yüreğine bir damla da olsa su damlatabilirsek, kardeşkanını durdurabilirsek, bu bizim için dünyalara bedeldir. Denizli'de de el ele verin, hangi partiye oy vermiş olursa olsun her biri kardeşimizdir. Başka partiye oy verdi diye düşmanımız değildir. Hepsi kardeşimizdir, onun elini tutarak, seçim çalışmamızı yürütün. En büyük kazanç budur işte" dedi.(ANF)