Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin belediye eş başkanlarıyla Batman’da bir araya geldi

Partisine yönelik ekran ambargosu uygulandığını belirten Demirtaş,“Bazı programcılar beni davet etti, ama onu da biz reddediyoruz. Ben bir iki programa çıkacağım diye HDP’ye ambargo yok olmaz” dedi.

Toplantının yapıldığı salona asılan ‘Daha tutuklanmamış belediye eş başkanları ile buluşma toplantısı’ pankartının önünde eş başkanlara hitap eden Demirtaş, “Her gün cenaze. Neden? Tek başına iktidar için. “HDP %13 aldı, barış vardı. Barış ortamı olmazsa bu oyu alamaz” diye düşündüler. Görüşme masasını, Dolmabahçe Mutabakatını inkar ettiklerinde devirmişlerdi. Çünkü “Cenazeler geldikçe HDP’ye yükleniriz” dediler” diye konuştu.

1 KASIM AKŞAMI PİŞMAN EDECEĞİZ ONU

HDP’nin Türkiye’yi yönetebilecek güçte olduğunu savunan Demirtaş, “Çoğulcu, çok kimlikli bir partiyiz. İnsanlar bize umut bağladı. Başardık. AKP’nin öfkesinin nedeni budur. 1 Kasım akşamı bin pişman edeceğiz onu. “HDP 80 milletvekiliydi, iyiydi. Şimdi 100, 110 oldu” diyecek” ifadelerini kullandı.

İMC TV muhabiri Saadet Yıldız ise bugün paylaştığı tweet’te, son dönemde HDP ve DBP’li 20 belediye başkanının tutuklandığını, 22’sinin görevden alındığını, altısı hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.