Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde dün özel harekat timleri tarafından öldürülen 24 yaşındaki Hacı Lokman Birlik'in Akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendiği fotoğrafların ardından bu sefer de Birlik'in arkasına bağlandığı zırhlı araçtan çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Birlik'in araç hareket halindeyken cadde ortasında yerde sürüklenen bedeninin göründüğü videoda, görüntüyü çeken polisin "Sürün babam sürün. Yok böyle bir görüntü.." dediği duyuluyor. Polisin Birlik'e dönük ağza alınmayacak küfürler sarf ettiği görüntülerde, araç içerisindeki polislerin gülüşmelerinin yanı sıra "Sağı solu kontrol edin" dediği de duyuluyor.

Görüntünün kentin neresinden başlayıp neresinde sonlandığı bilinmezken, görgü tanıkları Birlik'in katledildiği yerden Bayındırlık binasına kadar sürüklendiğini kaydetmişti.

"FOTOMONTAJ" VE "RUTİN BİR UYGULAMA" DENİLMİŞTİ

AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı basın organları ve kimi gazeteciler, Birlik'in cenazesinin sürüklendiği fotoğrafı önce yalanlamış, fotoğraf için 'fotomontaj' demişti. İçişleri Bakanlığı'nın da görüntülere ilişkin soruşturma başlattığını duyurmasının ardından ise Sabah gazetesi "Birlik'e bomba tuzaklamış olma ihtimalini" öne sürerek insanlık dışı uygulamayı "rutin bir uygulama" olarak nitelendirmişti.  

Kaynak: DİHA, Demokrat Haber