HDPBaşkanı Selahattin Demirtaş'ın her sözü sosyal medyada yankı buluyor. Türkiye'de 7 Haziran'daki genel seçimlere günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Demirtaş arasındaki 'yufka polemiği' seçim kampanyasına damgasını vurdu.

#SanaYufkaAçtırmayacağız heşteki Twitter’da TT oldu. Demirtaş’ın sosyal medyada en çok konuşulan sözlerini sizin için derledik.

‘Yufka mı açacaksınız Erdoğan’ı çağırın gelir’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Konya mitinginde, yaptığı açılış törenleriyle tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderme yaparak, “Evde, konserve, yufka mı açacaksınız Erdoğan’ı çağırın gelir; hiçbir açılışı kaçırmaz” dedi.

Oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Hatay mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ‘açılış’ polemiğini devam ettirdi. Demirtaş, Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propogandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık.

‘Erdoğan, Maho Ağa’ya… Davutoğlu da Bilo’ya benziyor’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Denizli mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı istifa edip, AK Parti’nin başına geçmeye davet etti. Demirtaş, Cumhurbaşkanı’nı ‘Maho Ağa’ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ‘Bilo’ya halkı da ‘Kibar Feyzo’ya benzetti.

‘Seni başkan yaptırmayacağız!’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında tek cümlelik bir konuşma yaptı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a rest çekti. Demirtaş “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın!” diye seslendi.

‘Eşinizi, dostunuzu, akrabanızı, ayrıldığınız sevgilinizi dahi HDP’ye oy vermeye ikna edin’

HDP Eş Genel Başkanı, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda ‘son baraj bükücüler‘ diye selamladığı vatandaşlara eski sevgilileri dahil etraflarındaki herkesi HDP’ye oy verme çağrısı yapmalarını söyledi. Selahattin Demirtaş, Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen ‘Halkların Demokratik Festivali’nde konuşarak seçim öncesi çalışmalarına devam etti. Konuşmasında herkese HDP için oy toplama çağrısında bulunan Demirtaş, “Eşinizi, dostunuzu, akrabanızı, ayrıldığınız sevgilinizi dahi HDP’ye oy vermeye ikna edin” dedi.

‘Kim Olduğumu Sormuşsun, Tanışalım mı?’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine hitap ettiği konuşmada HDP’yi hedef alarak sarf ettiği ‘Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?’ cümlesine Selahattin Demirtaş şahsi Twitter hesabından “Kim olduğumu sormuşsun, tanışalım mı?” diyerek esprili bir üslupla cevap verdi.

‘Davutoğlu Seçimi Tamamlayamadan Pinokyo’ya Dönüşecek’

Demirtaş, partisinin Bingöl mitinginde yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu’na yüklendi. Davutoğlu’nun meydanlarda yalan ve iftiraya başvurduğunu söyleyen Demirtaş, “Davutoğlu seçimi tamamlamadan burnu uzayacak Pinokyo’ya dönüşecek” dedi.

‘Biraz az sigara için gençler. Kendinize dikkat edin. (Bu twiti bizzat ellerimle kendim yazdığım için de önemli bir twittir:)’

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya Sigara Bırakma Günü’nde yazdığı tweet’lere, Twitter üzerinden göndermede bulundu. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı tweet’lerin sosyal medyada ‘kendi eliyle yazdığı ilk tweet’ şeklinde yankı bulmasını esprili bir üslupla tiye aldı. Demirtaş yazdığı tweet’te gençlere ‘Biraz az sigara için gençler. Kendinize dikkat edin’ şeklinde uyarıda bulunduktan sonra, bir espri parantezi açarak ‘Bu tweet’i bizzat ellerimle kendim yazdığım için de önemli bir tweet’tir :)’ dedi.

‘Bırak İki Dakika Davutoğlu kendini Başbakan gibi hissetsin’
Partisinin Kocaeli mitinginde konuşan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye oy istemekten vazgeçmediğini belirterek, “AKP’ye oy istemekten vazgeçmiyorsa Başbakana yazıktır. Onun ne işi var meydanlarda o zaman. O zavallının ne suçu var. Madem koltuk verdin biraz kendisini iyi hissetsin, Başbakan olduğunu hissetsin” dedi.

‘Kral senin kralın olabilir ama biz kralını tanımayız’


Selahattin Demirtaş, partisinin Konya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz’in ölümü nedeniyle Türkiye’de 1 günlük yas ilan edilmesine tepki gösterdi. Demirtaş, “Kusura bakmayın biz yas tutmuyoruz. Bizim yasımız değil. Kral senin kralın olabilir, ama biz kralını tanımayız” dedi.

‘Odamdaki böceği çıkarttırmıyorum, dinlesinler de insanlık öğrensinler’

AKP’yle Gülen Cemaati arasında 17 Aralık sonrası şiddetlenen kavganın boyutlarından birini oluşturan ‘yasa dışı dinleme’ tartışmalarına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Partideki odasının, telefonunun, evinin, halen dinlendiğini savunan Demirtaş, “Meclis’teki odamda dinleme cihazının nerede olduğunu biliyorum, çıkarttırmıyorum. Dinlesinler de insanlık öğrensinler” dedi.

‘Hepinizi seviyorum, şapşikler’

Demirtaş’ın Twitter üzerinden yaptığı 17 Aralık açıklamasının finalinde kullandığı ‘Beni çok sert eleştirenler dahil, hepinizi seviyorum şapşikler’ ifadesi sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

(DemokratHaber)