Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde üç muhtar, ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla görevden alınırken, yerlerine azaları kayyım olarak atandı.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Alaattin Tekin, Altıok Mahallesi Muhtarı Mürsel Zorooğlu ve Sanayi Mahallesi Muhtarı Mehmet Bayındır 5 Kasım 2016’da Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrıldı.

Bayındır’a emniyette profil fotoğrafında neden tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın olduğu soruldu.

Muhtar Alaattin Tekin’e de üç yıl hayatını kaybeden 70 yaşındaki annesi Cevahir Tekin’i boynunda yeşil, kırmızı, sarı fularlı ve zafer işaretli fotoğrafı, Rojava’da çekilmiş bir fotoğraf ve Kuran-ı Kerim okuyan bir peşmergenin fotoğrafını ne amaçla paylaştığı soruldu.

Bismil Kaymakamlığı, üç muhtarı 9 Ocak’ta ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla görevden aldı.

Kaymakamlıktan muhtarların alınmasına ilişkin şu açıklama yapıldı: “Belirtilen kişiler hakkında yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda ‘Örgüt propagandası’ yaptıkları tespit edilen muhtarların görevine son verilmesine; iş ve işlemlerin aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması için Esentepe Mahalle Muhtarlığı’na aza İsmail Nergiz, Altıok Mahalle Muhtarlığı’na aza Hamdullah Balta, Sanayi Mahalle Muhtarlığı’na aza Şakir Yıldırım görevlendirilmiştir.” (Kaynak: Dihaber)