HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'e verilen hapis cezasının onanmasına avukatlarından sert tepki geldi.

AİHM'in tahliyesi yönündeki karara uyulmayan Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder hakkında ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçu kapsamında verilen hapis cezaları onandı.

MAHSUNİ KARAMAN: HAMLEYİ YAPIP İŞİ BİTİRDİLER

Kararı sosyal medyadan Demirtaş'ın avukatları duyurdu.

Mahsuni Karaman "Hamleyi yapıp işi bitirdiler! AİHM kararı sonrası, Sn Demirtaş’ın tahliye edilmemesi için gerekli hamle yapıldı. Bam’daki dosyası incelemeye alınarak karar onandı. Utanıyorum!" diye yazdı.

BENAN MOLU: JET HIZIYLA HÜKÜMLÜ HALE GETİRMEK 18. MADDE İHLALİNİN KANITI

- Benan Molu ise üst üste yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: İstinaf kararıyla Demirtaş artık "hükümlü". Tutuklu yargılandığı Ankara 19. ACM ya da Anayasa Mahkemesi tahliyesine karar verse de serbest kalamayacak. İHAM kararına rağmen 14 gün içeride tutup jet hızıyla hükümlü hale getirmek bile 18. madde ihlalinin kanıtı. Utanç duyuyorum.

- İstinaf'ta onanan dava da başlı başına 18. maddelik. Demirtaş'a propaganda davalarında görülmemiş bi ceza verildi. 4 yıl 8 ay ki İstinaf'ta kesinleşsin, Yargıtay'a gidemesin, hemen hükümlü hale gelsin. İHAM kararı sonrası dosyada karar verilme hızı da eşine az rastlanır bi örnek.

- Şimdi bu karar üstüne Işıl Karakaş bir muhalefet şerhi daha yazsın "yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını gösteren bir durum yok" diye.

RAMAZAN DEMİR: AİHM KARARI BOŞA DÜŞTÜ

Ramazan Demir ise tepkisini "Beklenen hamle geldi. Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’in istinafta bekletilen dosyaları AİHM kararından sonra ‘normal olmayan’ bir hızda inceleme ile öne alınıp karar verildi. Demirtaş artık hükümlü olduğu için AİHM kararı boşa düştü" sözleriyle dile getirdi.

KEREM ALTIPARMAK: İŞTE 18. MADDE İHLALİ

Karara bir tepki de Kerem Altıparmak'tan geldi. Altıparmak, "Bana 18. Madde ihlali ne demek diye soruyorlar sıklıkla. Tam da “İşin bu şekilde halledilmesi” işte 18. madde ihlali" diye yazdı.

HUKUKÇULARDAN TEPKİ

Avukat Aslı Kazan ise cezayla cezaevinden çıkarmamanın formülünün bulunduğunu belirterek, başka bir noktaya dikkat çekti: Selahattin Demirtaş’a verilen hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanmış. Demirtaş artık hükümlü olduğuna göre hiçbir şey olmamış gibi “AİHM kararları bağlayıcıdır” denilerek tahliye edilmesi yakındır. Nasılsa cezaevinden çıkarmamanın formülü bulunmuş.

Kaynak: Gerçek Gündem