Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyasi nedenlerle tutuklandığını kaydederek derhal serbest bırakılması yönünde karar verdi.

AİHM Büyük Dairesi tarafından verilen tahliye kararını yorumlayan Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, AİHM Büyük Dairesi kararının tartışmaya yer bırakmayacak şekilde tahliye dışında hiçbir seçenek bırakmadığını kaydetti.

"Bu karar kesin ve emredicidir" diyen Mahsuni Karaman, AİHM verdiği kararla Demirtaş'ın 4 yıl boyunca haksız yere ve siyasi sebeplerle rehin tutulduğunu tescil ettiğini ve derhal tahliye edilmesi gerektiğini kaydettiğini belirterek, Büyük Daire'nin bu kararından sonra "karar kesin değil" bahanesinin ortadan kalktığını belirtti.

Sosyal medya hesabından "Demirtaş için özgürlük" etiketiyle değerlendirmeler yapan Karaman'ın ifadeleri şöyle:

"Aihm Büyük Dairesi, olması gerektiği gibi, Sn Demirtaş ile ilgili ağır ve tarihi bir karar ile derhal tahliye kararı vermiştir. Bu kararla, müvekkilimiz hakkındaki tüm suçlamalar boşa çıkmış, müvekkilin 4 yıldır siyasi sebeplere bağlı rehin tutulduğu gerçeği tescil edilmiştir.

Aihm Daire kararından sonra “karar kesin değil” bahanesi ortadan kalkmıştır. Bu karar kesin ve emredicidir. Türkiye yargısının, “karşı hamle yapar işi bitiririz” anlayışına prim vermeden Sn. Demirtaş’ı derhal serbest bırakması gerekmektedir.#DemirtaşİçinÖzgürlük"