HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ülkede iç savaş için birileri harekete geçmiş ülkede Cumhurbaşkanı, Başbakan ortada yok. İçişleri, Adalet Bakanı ortada yok" dedi.

Diyarbakır'da dün yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan HDP Eş Başkanı Demirtaş, üç HDP'linin infaz edildiğini söyleyerek, tüm saldırıların partilerine yöneldiğini ama saldırıya uğramalarına rağmen suçlanan taraf olduklarını belirtti. Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın konuyla ilgili sessizliğini korumasını da sert sözlerle eleştirdi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

‘BİZ SİLAHLI ÖRGÜT DEĞİLİZ’

"Katledilen biz, hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız bırakın. İş yapamayacak durumdaysanız ülkeyi yönetecek birileri çıkar. Biz silahlı örgüt falan değiliz. Kimin elinde silah var. herkes biliyor. Herkes ama herkes sağduyu ile sabırla hareket etmeli.
Provokasyonları boşa çıkardık ama bedelleri ağır oldu. Her gün cenaze törenlerimiz var. Cumhurbaşkanı, Başbakan hala sessiz. Bu ülke AKP'li AKP'siz yolunu yürüyecektir.

‘HDP HEDEF HALİNE GETİRİLMİŞ DURUMDA’

Şu anda ülkenin bir çok yerinde HDP hedef haline getirilmiş durumda. Halk bir tercihte bulundu. Herkesin saygı duyması lazım. Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan zavallıdır. Ne kadar da saldırsalar da HDP duruşunu gösterecek. Biz kurbanlık koyun da değiliz.

‘TÜRKİYE HALKLARINA KENDİMİZİ BORÇLU HİSSEDİYORUZ’

Türkiye halklarına kendimizi borçlu hissediyoruz. Kriz, kaos yaratamayacaklar. Bizim olgun duruşumuz olmasaydı bugün ülkede nefes alınamayacak hale gelinecekti.