Gökhan Soylu / Demokrat Haber

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AYM'nin Dündar-Gül kararını “Tutuklanmaları zaten haksızlıktı, büyük bir skandaldı" diyerek değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi MİT Tırları soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün bireysel başvurularını değerlendirdi.

Mahkeme, Dündar ile Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi.

AYM’nin kararının ardından Dündar ve Gül’ün avukatları 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçe ile müvekkillerinin tahliyesini istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuyla ilgili Demokrat Haber’den Gökhan Soylu'ya konuştu.

Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda en kötü ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Tutuklanmaları zaten haksızlıktı, büyük bir skandaldı. Haberi eleştirebilir, karşı haber yapılabilir, istediğini söyleyebilirsin ama bir haberden dolayı Türkiye’nin tanınmış gazetecilerini tutup içeri atamazsınız. Türkiye basın özgürlüğü konusunda dünyanın en gerideki ülkelerden biri. Umut ederim Can Dündar ve Erdem Gül dahil bütün gazeteciler en kısa zamanda tahliye edilir” dedi.