HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara'daki patlamalarda şu ana kadar 128 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin sayısına ilişkin olarak, "Yüreğimiz yanıyor. Şu ana kadar maalesef 128 yoldaşımızı yitirdik. Yüzlerce yaralı kardeşimiz var," diyen Demirtaş, cenazelerin sahiplenilmesi çağrısında bulundu, şunları söyledi:

"Dün akşamdan bu yana cenazelerimizi aileleriyle birlikte sonsuzluğa uğurlamaya başladık. Gittiği her yerde yoldaşlarımızın yüz binlerle uğurlanması lazım. Bugün biz de yastayız, üzgünüz ama öfkeliyiz. Elbette hesap soracağız, diyerek buradan kardeşlerimizi uğurlayacağız. Gün gelecek, devran dönecek. O günler de uzak değil. Siz bu ülkeyi teslim aldık. Devlet bizim malımız, ülke bizim malımız; diyenler halka hesap vereceksiniz. O günler gelsin diye sizlere inat direnerek kazanacağız"

Öte yandan HDP Kriz Masası, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, Ankara’daki barış mitinginde hayatını kaybedenlerin sayısının 128 olduğunu söylemiş ve 120 kişinin kimlik bilgilerini açıklamıştı.